X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

EU promovează cooperarea teritorială Moldova – Ucraina

27 apr. 2015,, 18:00   Societate
7042 1

ЕС содействует территориальному сотрудничеству между Молдовой и Украиной
Foto: facebook.com

Astăzi, 27 aprilie, 2015, a avut loc prima Zi Informațională din cele trei planificate în cadrul Apelului pentru Oferte al Programului Teritorial de Cooperare Moldova-Ucraina a avea loc în Republica Moldova și regiunile eligibile din Ucraina în perioada 27 aprilie- 8 mai, 2015. În cadrul evenimentului au participat în jur de 120 reprezentanți ai autorităților publice locale, ONG-uri și alte structuri de stat din municipiul Chișinău și raioanele centrale ale Moldovei.

În data de 15 aprilie, 2015 Uniunea Europeană a lansat oficial Apelul pentru Oferte pentru a consolida cooperarea teritorială între Moldova și regiunile de la hotar din Ucraina. Sesiunile de informare au ca scop încurajarea potențialilor aplicanți de a participa la Apelul pentru Oferte și oferirea detaliilor tehnice despre Program. Forma de aplicare, criteriile de selecție și eligibilitatea, cerințele specifice și altă informație pentru aplicanți au fost discutate la eveniment. Autoritățile regionale și societatea civilă din Moldova interesate în obținerea granturilor în cadrul acestui Apel pentru Oferte pot lua parte la Zilele Informaționale.

Zilele Informaționale vor avea loc în Chișinău, Bălți și Cahul (Moldova) precum și în Vinnytsya și Odesa (Ucraina).

Programul teritorial de Cooperarea Moldova – Ucraina include regiunile Odesa, Vinnytsya și Chernivtsi din Ucraina și întreg teritoriu al Moldovei. Prioritate este acordată proiectelor comune de la hotar ce au ca scop promovarea legăturilor de afaceri, dezvoltării oportunităților de angajare în regiunile rurale, soluționarea problemelor de mediu în regiunile de la hotar. Promovarea diversității multi-culturale și integrarea socială a minorităților, precum și facilitarea contactelor între persoane de asemenea constituie un obiectiv. Termenul limită de aplicare este 14 iulie, 2015.

Programul de Susținere a Cooperării Teritoriale în cadrul Parteneriatului Estic (EaPTC) are ca scop crearea unui mediu favorabil pentru programul de cooperarea teritorială la hotar între Moldova-Ucraina, Armenia –Georgia, Azerbaidjan – Georgia și Belarus –Ucraina. De asemenea, prin acest proiect se dorește consolidarea capacităților actorilor locali și regionali de a dezvolta și implementa proiecte în comun, în diferite domenii, precum: educația, sănătatea, cultură, sport, turism, mediu, etc. Contribuția totală a Uniunii Europene în cadrul proiectului este de 12,5 mln Euro, dintre care aproximativ 3,3 mln Euro sunt alocați pentru Apelul pentru Oferte pentru cooperarea Moldova-Ucraina. Un aplicant poate obține un grant pentru un singur proiect, iar mărimea grantului oferit poate varia între 60.000 – 300.000 Euro.

Zilele Informaționale sunt organizate de către Autoritatea de Administrare Nord în cooperare cu Programul de Susținere EaPTC.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?