X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Poliția a dejucat o tentativă de omor la comandă în capitală (VIDEO)

24 apr. 2015,, 11:27   Societate
8144 1
Полиция объявила о предотвращении заказного убийства в столице
Foto: noi.md
Serviciile operative ale Inspectoratului General de Poliție (IGP) au dejucat o tentativă de asasinare la comandă a unui locuitor al capitalei în vîrstă de 46 de ani, comandată de fosta soție a acestuia. Informația a fost comunicată de viceministrul Afacerilor Interne Ion Țurcan și șeful interimar al IGP Gheorghe Cavcaliuc în cadrul unei conferințe de presă speciale, informează NOI.md.

Viața bărbatului și serviciile killerului au fost apreciate cu 15 mii de euro. Pe marginea acestui caz a fost intentat un dosar penal în privința a trei persoane: fosta soție a persoanei care urma să fie omorîtă (35 de ani), amantul ei (36 de ani) și intermediarul care urma să găsească killerul (32 de ani). Dacă vor fi găsiți vinovați, cei trei riscă pînă la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

Acum o lună și jumătate, poliția a primit o informație despre faptul că un locuitor din Ialoveni, în vîrstă de 32 de ani, caută un asasin la comandă pentru lichidarea unui om de afaceri din Chișinău. Ca urmare, a fost creat un grup operativ care a început investigațiile. În scurt timp, polițiștii au stabilit că omorul a fost comandat de fosta soție a businessmanului și amantul ei, care au evaluat viața bărbatului la 15 mii de euro. Victima și fosta soție a acesteia au divorțat mai bine de un an. Se pare că suma primită în calitate de compensație i s-a părut femeii prea mică. Gheorghe Cavcaliuc a menționat că pînă la încheierea anchetei nu poate da numele bărbatului care urma să fie asasinat, precizînd că acesta are o avere estimată la sute de mii de euro.

Cinismul deosebit de care au dat dovadă comanditarii constă în aceea că ei au elaborat pentru killer o instrucțiune detaliată: cadavrul urma să fie fotografiat pentru confirmare, iar ulterior, pentru a șterge urmele, corpul urma să fie turnat în beton sau ars, la alegere. Asasinul urma, de asemenea, să prezinte dovezi în imagini despre modul în care s-a debarasat de cadavru.

Bărbatul care urma să fie omorît a fost informat confidențial despre situația creată și acesta a fost de acord să coopereze cu organele de drept. S-a decis ca criminalii să fie prinși „cu momeală vie”. În locul killerului la întîlnirea cu comanditarii s-a prezentat un angajat al poliției. Concomitent, bărbatul care urma să fie asasinat continua să se întîlnească cu fosta soție pentru „a discuta problemele comune”. Reprezentanții poliției au menționat că, în pofida conlucrării strînse cu organele de drept, bărbatul a trăit o lună plină de coșmar, din cauză că trebuia să comunice cu comanditarii propriului omor. În prezent, starea psihică a bărbatului este calificată drept gravă, el fiind nevoit să apeleze la ajutorul medicilor specialiști.

Pînă la urmă, „killerul” i-a convins pe comanditari de competența sa și operațiunea a ajuns la etapa finală. Poliția a fotografiat victima, care ar fi fost lichidată de killer pe 20 aprilie, iar pozele au fost transmise criminalilor în schimbul primei tranșe în mărime de 2,6 mii de euro. Acțiunile infractorilor au fost documentate, după care aceștia au fost reținuți sub acuzația de omor la comandă. Astfel, viața unui om nevinovat a fost salvată. În cazul în care fosta soție a omului de afaceri și cei doi complici ai ei vor fi găsiți vinovați, ei riscă detenție pe viață.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?