Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Locuitorii Moldovei au cea mai multă încredere în Biserică

23 apr. 2015,, 10:00   Societate
2878 1

Foto: noi.md

Locuitorii Moldovei au cea mai multă încredere în Biserică, iar cea mai puţină – în justiţie şi partidele politice. Acest fapt rezultă din datele sondajului sociologic "Alegerile locale şi reformele administrative în viziunea populaţiei şi a experţilor", desfăşurat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Moldova.

Preşedintele asociaţiei, Victor Mocanu, a relatat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia "Infotag", că în Biserică au încredere 71% dintre respondenţi, presă – 50%, primării – 49%, Academia de Ştiinţe a Moldovei – 44%, armată – 41%, poliţie şi reprezentanţele organizaţiilor străine în Moldova – 36%, Comisia Electorală Centrală – 32%, sindicate – 28%, Guvern – 27%, Parlament – 25%, preşedinte – 23%.

"Cel mai puţin respondenţii au încredere în partidele politice şi justiţie – 1%", a spus expertul.

"Asemenea indici sînt îngrijorători şi ne fac să ne gîndim, în special, dacă ar fi să luăm în calcul că în vară vor avea loc alegerile locale", a spus Mocanu.

El i-a îndemnat pe politicieni "să țină cont de datele sociologice, deoarece situaţia nu este una îmbucurătoare şi încrederea cetăţenilor scade constant".

Sondajul sociologic a fost desfăşurat în perioada 1-12 aprilie, pe un eşantion de peste 1,1 mii de respondenţi din 79 de localităţi. Marja de eroare este de ± 3%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?