X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Filip: Televiziunea digitală va substitui televiziunea analogică (VIDEO)

22 apr. 2015,, 13:22   Societate
3476 0

Filip: Televiziunea digitală va substitui televiziunea terestră
Foto: noi.md

Guvernul a aprobat astăzi Programul privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră. Proiectul respectiv a fost elaborat în baza Acordului regional Geneva-2006, ratificat de Republica Moldova în 2008, informează NOI.md.

Conform prevederilor Acordului, Republica Moldova şi-a asumat responsabilitatea de a finaliza tranziţia la televiziunea digitală terestră nu mai tîrziu de 17 iunie curent. Începînd cu această dată, canalele televiziunii analogice nu vor putea beneficia de protecţie în caz de perturbaţii generate de canalele televiziunii digitale. Pînă la termenul-limită indicat, Republica Moldova va trece printr-o perioadă de tranziţie de 2-3 ani, în care vor coexista atît reţelele ce difuzează semnale analogice, cît şi cele digitale.

„Sînt foarte multe speculații precum că din 17 iunie va fi închis semnalul analogic, lucru care nu este adevărat. În angajamentul internațional se precizează că din data menționată semnalul analogic nu va mai avea protecție în cazul perturbațiilor. Dacă cineva care emite în format digital vine cu o alertă că cel care emite analogic perturbează emisia, atunci acesta este obligat să oprească semnalul analogic”, a menționat ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip.

Conform Programului, în perioada anilor 2015-2017, urmează să fie eliberate licenţe pentru utilizarea frecvenţelor radio în scopul creării a trei reţele de televiziune digitală terestră (multiplexe) cu acoperire naţională şi 21 – cu acoperire regională.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?