X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Protestul din 3 mai va fi o repetiție înaintea loviturii de grație - declarație

22 apr. 2015,, 12:04   Politică
20140 20

Dolganiuc: Protestul din 3 mai va fi o repetiție înainte de aplicarea loviturii de grație
Foto : jurnal.md

Un miting de protest antiguvernamental va fi organizat pe 3 mai curent în scuarul Catedralei Mitropolitane din Chișinău. Inițiatorii mitingului, reprezentanții platformei civice „Demnitate și Adevăr”, au îndemnat astăzi societatea să nu fie indiferentă față de abuzurile actualei puteri și să dea dovadă de solidaritate, informează NOI.md.

Analistul politic Igor Boțan, unul dintre membrii platformei civice, a menționat că derapajele antidemocratice ale guvernării nu mai pot fi tolerate.

„Vrem ca revolta noastră să se transforme într-o activitate civică, iar exemplul nostru să fie răspîndit în întreaga țară. Începînd cu 3 mai, va fi marcată săptămîna Europei, iar noi vom avea prilejul nu să ne bucurăm, dar să fim împreună într-o manifestație de protest, pentru a ne recuceri demnitatea, și a-i condamna pe cei care, sub paravanul integrării europene, au adus țara la limita distrugerii”, a spus Igor Boțan.

„Parlamentul nu a găsit 26 de semnături să dea jos Guvernul, pentru că toți sînt împreună în aceeași barcă și luptă cu populația Republicii Moldova. În aceste condiții organizăm o manifestare care va fi, de fapt, o repetiție generală pentru lovitura de grație pe care o vom aplica acestei guvernări, acestui Parlament”, a punctat un alt membru al platformei, Valentin Dolganiuc.

„Nu avem alte pîgrhii, nu putem recurge la forță, de aceea vom recurge la mijloace civilizate, deși cei care ne guvernează nu le recunosc. Au profanat totul – democrația, libertatea de exprimare. Avem o șansă în plus să oprim acest dezmăț pus la cale de cei trei criminali”, a spus avocatul Andrei Năstase.

Potrivit organizatorilor, mitingul din 3 mai nu va putea fi organizat în Piața Marii Adunări Naționale, întrucît această locație a fost rezervată pentru o perioada îndelungată de partidele parlamentare. Astfel, acțiunea de protest se va desfășura în scuarul Catedralei Mitropolitane, cu începere de la ora 13.00.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?