X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Rogozin promite să faciliteze exportul de produse găgăuze în Rusia

21 apr. 2015,, 12:45   Economie
13499 5
Рогозин обещает облегчить экспорт в Россию продукции из Гагаузии
Foto: ria.ru
Exportul de produse agricole și industriale din Găgăuzia în Rusia ar putea fi facilitat, relatează NOI.md. Despre această posibilitate a anunțat vicepremierul Rusiei, copreședintele Comisiei Interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică, Dmitri Rogozin, în cadrul unei întrevederi cu noul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah, susținute la Moscova.

Potrivit comunicatului RIA Novosti, interlocutorii au discutat chestiuni ce țin de cooperarea între Rusia și UTA Găgăuzia, situată în sudul Moldovei. Dmitri Rogozin a spus că specialiștii vor pregăti pentru guvernul rus un proiect de măsuri pentru facilitarea exportului de produse agricole și industriale găgăuze în Federația Rusă. „Pot să vă promit, luînd în considerare interesul manifestat de voi pentru restabilirea relațiilor economice cu Rusia, noi vom delega în Găgăuzia un grup de experți specialiști, dacă ne veți invita, și ei se vor deplasa prin regiune și vor vedea de ce dispuneți”, a spus Rogozin.

Potrivit lui, experții trebuie să aprecieze produsele agricole și industriale ale acestei regiuni moldovenești și să pregătească sugestii de cooperare pentru guvernul rus. „Va fi elaborat un proiect de hotărîre care ar putea facilita exportul acestor produse”, a punctat vicepremierul rus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?