X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În întreaga lume au loc astăzi acțiuni de protest față de tratatele de liber-schimb

19 apr. 2015,, 11:30   Externe
8491 6

Десятки тысяч европейцев протестовали против подписания соглашения о свободной торговле между ЕС и США
Foto: aif.ru

Mai multe sute de manifestații sunt prevăzute pentru sâmbătă în întreaga lume, în principal în țări europene, inclusiv în Germania, unde mai multe mii de persoane au coborât în stradă pentru a protesta față de acordurile de liber-schimb, cum este cazul celui negociat între Statele Unite ale Americii (SUA) și Uniunea Europeană (UE), relatează AFP.

Principala țintă a manifestanților este acordul TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership), a cărui viitoare rundă de negocieri începe luni la New York și care vizează desființarea barierelor vamale și a reglementărilor dintre SUA și Europa)

Opozanții acordului se tem că el ar putea duce la dereglementare generală și la un recul al câmpului de acțiune al guvernelor.

Apelul de sâmbătă, lansat de asociații internaționale, organizații neguvernamentale, sindicate și partide, și la care au răspuns 45 de țări, prevede circa 750 de acțiuni, adunări sau manifestații în întreaga lume.

În Germania, unde TTIP a dezlănțuit pasiuni, a cunoscut un ecou deosebit: potrivit unei purtătoare de cuvânt a asociației Attac Germania, ''mai multe zeci de mii'' de persoane manifestau sâmbătă după-amiază în țară, fiind organizate 230 de acțiuni în 170 de orașe și sate.

La Munchen (sud), 15.000 de persoane au manifestat, la Leipzig (est) — 2.000 și la Stuttgart — 1.000, potrivit purtătoarei de cuvânt, care a precizat că o mare manifestație anti-TTIP va avea loc pe 10 octombrie la Berlin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?