X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

„Valea trandafirilor”, plină de pericole (VIDEO)

17 apr. 2015,, 18:00   Societate
5654 1
«Долина роз»: отдых полон опасности (ВИДЕО)
Foto: noi.md
Parcul „Valea Trandafirilor” din capitală este unul dintre cele mai preferate locuri de odihnă ale chișinăuienilor în orice anotimp. Astăzi, deși e zi de lucru, în parc sînt mulți vizitatori. Cineva deja a deschis sezonul de plajă, stînd întins pe nisipul de lîngă lac. Cei drept, ar fi mai bine să nu privim în direcția lacului, aspectul acestuia fiind neplăcut, deoarece malurile sînt pline de gunoi și apa e murdară.

Pe bănci stau pensionari și mame cu copii în cărucioare. Picii aici se familiarizează cu lumea înconjurătoare, aflați sub supravegherea părinților. Însă practic toate găurile de canalizare din parc sînt deschise, astfel încît copiii neatenți pot cădea în ele. Un lucru „liniștește” – în ele este mult gunoi, ceea ce ar putea atenua loviturile primite în urma unei eventuale căderi.

Un loc deosebit de aglomerat este trecerea între două lacuri. Aici e un fel de traseu pentru curse cu mașinuțe pentru copii și biciclete. Ei bine, în apropiere se oferă în chirie aceste mijloace de „transport” și serviciile asociate – vînzarea apei, înghețatei etc. Care copil nu și-ar dori să se tragă cu ele?

Copii circulînd cu mașinuțe, adulți relaxați pe bănci – imaginea este foarte plăcută. Însă carosabilul și trotuarele se află destul de sus față de nivelul lacurilor, în plus, ele nu sînt protejate. Dintr-o parte duce spre apă o pantă abruptă de beton. Copilul unui angajat al redacției noastre și-a luat viteza și a derapat cu mașinuța, o roată fiind agățată asupra acestei stînci de beton. Încă puțin și el ar fi căzut în apa rece, murdară. În aceeași parte zăgazul, acolo, unde apa se scurge dintr-un lac în altul, se află o simplă pantă abruptă, neîngrădită. Din cealaltă parte – o gură de canalizare deschisă.

Despre gurile de scurgere a apelor pluviale fără grilaj nici nu mai vorbim. Dar iată că pe drum a apărut o camionetă care transportă produsele la gherete. Copiii, cu mașinuțele lor, s-au grăbit să ajungă la bordură, iar acolo îi așteptau gurile de scurgere a apelor pluviale, deschise…



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?