X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Penitenciarele din Transnistria vor fi conduse de un agent de securitate

17 apr. 2015,, 17:15   Societate
4774 1

Приднестровские тюрьмы возглавил чекист
Foto: gospmr.ru

Liderul autoproclamatei RMN, Evgheni Șevciuk, l-a numit pe fostul șef al Ministerului Securității de Stat Nikolai Zemțov în funcția de viceministru interimar al justiției – șef al Serviciului executare pedepse, relatează NOI.md. Evgheni Șevciuk a semnat decretul respectiv joi, 16 aprilie.

În aceeași zi, mai devreme, prin alt decret, Șevciuk l-a eliberat din această funcție pe general-locotenentul Piotr Zubreiciuk, conform „raportului depus”. Se menționează că Piotr Zubreiciuk, pînă la numirea sa în postul de viceminstru al Justiției al Transnistriei în octombrie 2013, a exercitat funcția de viceministru al Afacerilor Interne al republicii autoproclamate, conducînd, totodată, Direcția generală pentru combaterea crimelor economice și a corupției. Numele lui figurează în cîteva scandaluri de corupție.

După demisia din postul de șef al Serviciului de Informații și Securitate al Transnistriei în mai 2014 (desemnat în octombrie 2013), Nikolai Zemțov a devenit vicepreședinte al Consiliului de Securitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?