X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ciobanu: Miturile despre BEM cresc ca pe drojdii

17 apr. 2015,, 11:40   Societate
3042 0

Ciobanu: Miturile despre BEM cresc ca pe drojdii
Foto: ziarulnational.md

În lipsa prezentării unei informații exacte cu privire la cazul Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank, în jurul acestei probleme au fost create tot felul mituri, susține editorialistul Victor Ciobanu. Potrivit acestuia, situația de la cele trei instituții bancare nu a fost nici pe departe elucidată, ci mai curînd speculată de partidele politice și de autorități, informează NOI.md cu referire la declarațiile făcute în cadrul unei emisiuni la Unimedia.

„Am văzut și rapoartele socialiștilor și liberalilor. Într-un raport se spune că banii au circulat prin sistemul nostru bancar, după care au ieșit din țară, în alt raport – cu totul altceva, ceea ce mă face să cred că cel puțin o parte din bani, în genere, nu au circulat nicăieri. Cînd au început probleme, ei au făcut doar pe hîrtie un circuit, ca să îmbunătățească într-un fel situația contabilă. Un alt mit este că în două zile un miliard a fost schimbat în valută și a ieșit din țară, în timp ce tot exportul Republicii Moldova este de două miliarde anual”, a explicat Ciobanu.

În opinia editorialistului, probleme la cele trei bănci ar fi apărut cu mult timp înainte, și nu în luna noiembrie, așa cum a fost informată opinia publică ulterior.

„Sînt niște lucruri care nu pot fi lămurite prin mituri, ele trebuie clarificate. Guvernul a pregătit această operațiune pe 25 septembrie, și-a asumat răspundere pentru a garanta împrumuturi celor teri bănci, asta înseamnă că a fost informat pînă pe 25 septembrie. Deci, situația precară la cele trei bănci nu a apărut în noiembrie. Sînt mai multe neclarități aici, mituri care se răspîndesc la noi și cresc ca pe drojdii, pentru că instituțiile statului nu informează clar societatea”, a menționat Victor Ciobanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?