Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Elevii, nemulțumiți de complexitatea conținuturilor manualelor școlare

17 apr. 2015,, 12:00   Societate
2572 0
Ученики недовольны сложностью содержания школьных учебников
Foto: protv.md
După trei săptămîni de la lansarea platformei „Vreau manuale bune”, pînă la ora actuală au fost înregistrate circa 270 de propuneri din partea părinților, profesorilor și elevilor, de îmbunătățire a conținutului manualelor școlare.

Cei mai activi s-au dovedit a fi înșiși elevii, care au scris în total 120 de mesaje. La rîndul lor, părinții au înaintat 68 de propuneri. Alte 60 de mesaje au venit pe adresa platformei din partea cadrelor didactice.

Șeful Direcției e-Transformare și informatizare al Ministerului Educației, Dan Perciune, afirmă că cele mai multe răspunsuri oferite pînă în prezent la chestionarele platformei se referă la complexitatea conținuturilor. Totodată, există și critici la adresa prezentării grafice a manualelor școlare, a vocabularului învechit și a limbajului inadecvat utilizat de unii autori.

Propunerile vor fi examinate de cele 38 de grupuri de experți formați de Ministerul Educației și luate în calcul pentru revizuirea manualelor, care vor fi reeditate pînă la 1 septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?