Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldova Agroindbank a vîndut 3,75% de acţiuni din pachetul de 6,2%

17 apr. 2015,, 11:30   Economie
3416 1
BC Moldova Agroindbank S. A. продал 3,75% акций из пакета в 6,2%
Foto: logos.press.md
În prima săptămînă BC Moldova Agroindbank SA (MAIB) a vîndut 3,75% de acţiuni din pachetul de 6,2% din trezorerie.

Solicitat de agenţia "Infotag", preşedintele Comitetului de conducere al MAIB, Serghei Cebotari, a spus că acţiunile s-au vîndut la un preţ mai mare decît oferta – 1340 de lei pentru o acţiune.

Întrebat dacă acţiunile vor fi vîndute pînă la adunarea generală anuală a acţionarilor, programată pentru 24 aprilie, Cebotari a spus că interesul pentru acestea este destul de mare şi de aceea, cel mai probabil, acţiunile care au rămas se vor vinde.

Preşedintele celei mai mari bănci din ţară a atras atenţia o dată în plus la faptul că resursele obţinute din vînzarea acţiunilor din trezorerie (iar suma dată va atinge aproape 90 mil. lei) vor permite băncii să îmbunătăţească lichiditatea, care, la rîndul său, va majora volumul creditării sectorului real al economiei, ceea ce în general va îmbunătăţi rezultatele financiare ale băncii.

La solicitarea de a comenta rezultatele financiare ale activităţii în primul trimestru, preşedintele Moldova Agroindbank a spus că banca nu va reduce ritmurile de dezvoltare, la a căror bază stă o echipă profesionistă şi unită de manageri, încrederea clienţilor şi deponenţilor, precum şi sprijinul acţionarilor.

"Pe primul loc în strategia de dezvoltare a băncii noastre noi punem calitatea serviciilor şi produselor, corectitudinea şi transparenţa în toate. Aceasta vizează politica de formare a dobînzilor, proceselor interbancare şi evidenţa fiscală transparentă", a spus Cebotari.

Potrivit lui, succesele financiare ale MAIB sînt rezultatul unei activităţi calitative şi productive, care a adus băncii în primele trei luni ale anului 2015 rezultatul financiar planificat şi aşteptat.

"Aceasta vorbeşte despre stabilitatea Moldova Agroindbank, despre stabilitatea indicilor financiari, ceea ce determină dinamica de dezvoltare pe termen lung, care va oferi numeroşilor clienţi încredere în starea financiară stabilă a băncii", a conchis preşedintele MAIB, Serghei Cebotari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?