Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Noul bașcan al Găgăuziei intenționează să dezvolte relațiile economice cu Rusia

15 apr. 2015,, 14:45   Economie
4246 1
Глава Гагаузии намерена развивать экономические отношения с Россией
Foto: newsmoldova.md
„Găgăuzia intenționează să dezvolte relațiile economice cu Rusia, precum și să coopereze intens cu ea în domeniul științific și cultural”, a declarat miercuri noul bașcan al autonomiei, Irina Vlah, la ceremonia de învestire a sa în funcție.

„Renașterea Moldovei va începe de la regiuni și Găgăuzia va fi un exemplu demn. Pe durata mandatului bașcanului eu voi întreprinde toate măsurile pentru stabilirea și dezvoltarea relațiilor economice cu Rusia, cu care vom mai coopera în domeniul cultural și științific”, a spus Vlah.

Șefa autonomiei găgăuze a mai menționat că, construind dialogul cu Chișinăul, ea va apăra interesele locuitorilor regiunii.

„Pentru mine este foarte important să fie fixat statutul de autonomie, pentru ca să fie dezvoltată limba, cultura și tradițiile găgăuze. În perioada crizei, cînd majoritatea populației se află la limita supraviețuirii, noi trebuie să depunem toate eforturile pentru soluționarea problemelor stringente. Noi vom crea locuri de muncă, vom construi drumuri, apeduct, vom promova exportul produselor noastre”, a declarat Vlah.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?