X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Europarlamentar: Problema miliardului dispărut este în atenția Bruxellesului

10 apr. 2015,, 14:40   Politică
5863 5

Foto: ziuadebuzau.ro

„Instituțiile statului trebuie întărite și nu personalizate în funcție de interesele de partid sau de alte chestiuni înguste”, a declarat europarlamentarul român Andi Cristea, aflat într-o vizită la Chișinău. Oficialul european a precizat că evaluările de mai departe ale Bruxellesului în privința Moldovei depind, în mare măsură, de modul în care autoritățile vor soluționa problemele interne, inclusiv pe cea din sistemul financiar-bancar, informează NOI.md.

„Este o necesitatea absolut legitimă – și nu doar necesitatea și așteptarea UE, dar mai degrabă a cetățenilor – ca probleme cum este celebrul miliard de euro, care a dispărut nu se știe unde, să fie rezolvate. Și justiția din Republica Moldova, și clasa politică, care trebuie să dea dovadă de ambiție politică, au pe umerii lor această situație deloc plăcută, foarte grea. Și de modul în care aceasta va fi soluționată depind evaluările de mai departe ale Bruxellesului”, a precizat parlamentarul care este și preşedinte al Comitetului Parlamentar de Asociere UE – RM.

În opinia deputatului, cea mai gravă problemă atestată în plan intern se referă la îndepărtarea clasei politice de cetățeni. „Lucrurile au ajuns la un moment critic. Nu există loc de greșeală, nu mai există loc de mărire a acestei prăpastii care deja există. Lucrurile pot aluneca în cealaltă parte și, după cum spuneam, povestea de succes a Parteneriatului Estic se poate transforma într-o poveste de mai puțin succes”, a punctat Andi Cristea, citat de Europa Liberă.

În cadrul întrevederilor avute la Chișinău cu reprezentanții puterii, Cristea susține că le-a atras atenţia guvernanților asupra faptului că “există un pericol de derapaj, situație pe care Bruxellesul nu și-o dorește”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?