X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Vlah explică de ce nu a semnat moțiunea socialiștilor

10 apr. 2015,, 10:31   Politică
6118 2

Irina Vlah explică de ce nu a semnat moțiunea socialiștilor
Foto : replika.md

Deși mai deține încă mandatul de deputat, Irina Vlah a declarat că nu-și va pune semnătura pe proiectul moțiunii de cenzură inițiat de Partidul Socialiștilor. Noul bașcan al Găgăuziei a precizat în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV că, la această etapă a carierei sale, preferă să-și concentreze atenția pe problemele regiunii, și să nu să facă politică, notează NOI.md.

Irina Vlah a mai adăugat că, în calitatea sa de membru al Executivului, ar fi incorect să dea aprecieri instituției în care va activa.

„Cred că trebuie să am relații bune cu puterea centrală, să port un dialog constructiv. Luînd în considerație faptul că Guvernul a activat doar cîteva luni, astăzi să dau o notă Guvernului Gaburici ar fi nepotrivit, cred că a trecut prea puțin timp pentru a da o apreciere. Acești miniștri sînt viitorii mei colegi, cu care voi conlucra în cadrul Guvernului. Este adevărat că viziunile noastre asupra mai multor probleme nu coincid, este adevărat că sînt nemulțumită de munca mai multor miniștri – ministrul Apărării, cel al Educației, dar astăzi misiunea mea este să implementez o serie de proiecte de dezvoltare în autonomie, iar fără susținerea puterii centrale, aceste proiecte nu vor putea fi realizate”, a explicat Irina Vlah.

Menționăm că fracțiunea parlamentară a PSRM a pregătit un proiect de moțiune împotriva Guvernului, care însă nu a întrunit un număr suficient de semnături. Pentru a fi înregistrată, moțiunea de cenzură trebuie semnată de 26 de deputați, iar fracțiunea socialiștilor dispune doar de 25. În acest context, Igor Dodon i-a îndemnat, ieri, pe deputații neafiliați și pe cei liberali să susțină inițiativa privind exprimarea votului de neîncredere Guvernului Gaburici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?