Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Un ex-ministru din Guvernul Filat ar putea ajunge după gratii în luna mai

6 apr. 2015,, 14:50   Politică
7368 11

Foto: allmoldova.com

Instanţa de judecată se va pronunţa în luna mai în dosarul de corupţie, unde este acuzat ex-ministrul Sănătăţii din Guvernul Filat, Andrei Usatîi.

„Sentința în cazul ex-ministrului Andrei Usatîi va fi pronunţată la data de 21 sau 23 mai, anul curent, la Judecătoria Centru a capitalei”, a declarat pentru portalul „Curentul”, procurorul Anticorupție, Eduard Harunjen.

Fostul ministru al Sănătăţii, Andrei Usatîi, demis pentru acte de corupţie în Guvernul Filat şi restabilit în Guvernul Leancă, are statut oficial de învinuit în dosarul privind ipotecarea parterului Spitalului Clinic Republican.

În acest dosar, Usatîi, este acuzat de „depăşirea atribuţiilor de serviciu şi cauzarea daunelor în proporţii considerabile intereselor publice, drepturilor şi intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice”.

Amintim că CNA a intentat dosar penal pentru punerea în gaj a 500 de metri pătrați de spațiu de la Spitalul clinic republican la 21 ianuarie 2013 pentru creditare ipotecară a unei companii private cu care ministerul a încheiat un contract de colaborare. Punerea în gaj a spaţiilor publice i-au permis să împrumute 16 milioane de euro, iar băncii creditoare - să intre în posesia bunului public. Învinuirea de depășire a atribuțiilor de serviciu i-a fost înaintată lui Usatîi la 29 aprilie 2013.

În luna martie 2015, dosarul a fost finalizat şi transmis procuraturii pentru a fi înaintat în instanţa de judecată. Andrei Usatîi riscă 10 ani de închisoare.

De remarcat că săptămîna trecută, Andrei Usatîi, demis pentru corupţie şi cercetat penal, a primit de la Preşedintele Nicolae Timofti „Ordinul de onorare” pentru „contribuţie la promovarea reformelor bazate pe valorile şi standardele europene, pentru merite deosebite în asigurarea negocierii, semnării şi ratificării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi liberalizarea regimului de vize cu UE”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?