X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Șevciuk: Noua conducere a Moldovei mi-a inspirat „un anumit optimism”

6 apr. 2015,, 12:30   Politică
4714 4
Шевчук : Новое руководство Молдовы вселило «определенный оптимизм»
Foto: ng.ru
Liderul autoproclamatei RMN, Evgheni Șevciuk, a calificat rezultatele primelor întrevederi cu noii conducători ai Moldovei drept unele care inspiră „un anumit optimism”. Șevciuk îi consideră pe Chiril Gaburici și Victor Osipov drept „persoane rezonabile care vor ține cont de argumente”. Evgheni Șevciuk consideră că principala problemă a Transnistriei este lipsa unei posibilități de a efectua activitatea economică independentă , a comunicat luni, 6 aprilie, publicația rusească „Kommersant”. Evgheni Șevciuk a oferit un interviu în cadrul căruia a trecut în revistă realitățile și eventualele căi de dezvoltare a situației în Moldova și Transnistria, relatează NOI.md.

Referindu-se la contactele cu reprezentanții noii conduceri a Moldovei, Evgheni Șevciuk a spus că ei i-au inspirat „un anumit optimism”. Totodată, Șevciuk a menționat că Chiril Gaburici și Victor Osipov i se par „persoane rezonabile, care vor ține cont de argumente”. Evgheni Șevciuk consideră că, dacă va fi înlăturată presiunea asupra RMN, economia regiunii va putea deveni independentă timp de patru-cinci ani, „cu investiții neînsemnate”.

Șevciuk nu a explicat cum anume va fi efectuat acest lucru, însă a indicat că deblocarea activității economice externe libere a Transnistriei, inclusiv în domeniul bancar și cel de transport, trebuie să fie măsuri prioritare.
Evgheni Șevciuk califică actuala situație în economia RMN drept una „foarte grea”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?