Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Trei soldați ucraineni au fost uciși în urma exploziei unei mine în estul separatist al Ucraine

4 apr. 2015,, 21:00   Război în Ucraina
7216

Foto: gordonua.com

Trei soldați ucraineni au fost uciși și alți doi răniți în urma exploziei unei mine în estul separatist prorus al Ucrainei, unde, în pofida armistițiului în vigoare, continuă confruntările armate sporadice, a anunțat sâmbătă purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Andrei Lâsenko, citat de AFP.

Conform sursei menționate, explozia minei s-a produs lângă orașul Avdiivka, situat în apropierea aeroportului din Donețk ce a fost cucerit în ianuarie de insurgenți după lupte grele.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt a declarat că în cursul zilei de vineri pozițiile trupelor guvernamentale ucrainene au fost atacate de rebelii proruși de cel puțin cinci ori, aceștia din urmă folosind artileria grea, respectiv tunuri de calibrul 122 mm. El a sugerat astfel că separatiștii încă nu implementează acordurile de pace de la Minsk, ce prevăd și retragerea armamentului greu de pe linia frontului pentru a se crea între cele două tabere o zonă tampon cu o lățime cuprinsă între 50 și 140 de kilometri.

La rândul ei, Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a menționat în ultimul raport, publicat vineri, că observatorii ei din Ucraina au auzit în apropierea aeroportului din Donețk 15 explozii aparent provocate de tiruri de artilerie și mortiere, astfel de tiruri fiind remarcate pe 1 și 2 aprilie de observatorii organizației și aproape de orașul-port Mariupol. Potrivit OSCE, atât separatiștii proruși din estul Ucrainei cât și armata ucraineană continuă să se confrunte folosind inclusiv armamentul greu, dar armistițiul este în general respectat.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав