X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Transnistria a propus Moldovei să interacţioneze în domeniul economic

3 apr. 2015,, 13:45   Societate
5043 10
Foto: vesti.md
Transnistria a propus Moldovei "un complex de iniţiative, inclusiv proiecte de decizie privind crearea mecanismului de comerţ liber şi noi măsuri de interacţionare în domeniul economic". Iniţiativele au fost transmise la întrevederea grupurilor de experţi ai părţilor pentru economie, care a avut loc ieri la oficiul Misiunii OSCE la Tiraspol, cu uşile închise şi a durat mai bine de trei ore, informează agenţia "Infotag" cu referire la presa din regiune.

Potrivit ministrului Dezvoltării Economice al autoproclamatei RMN, Alevtina Slincenco, a fost atins un acord "privind posibilitatea de a aduna în curând subgrupul pentru sectorul bancar, peste două săptămîni partea moldovenească şi-a asumat responsabilitatea de a stabili data reuniunii specialiştilor din domeniul controlului fitosanitar şi veterinar pentru discutarea recunoaşterii reciproce a testărilor şi certificatelor".

"S-au mai discutat acţiunile organelor fiscale ale Republicii Moldova în privinţa agenţilor economici transnistreni, înregistrarea întreprinderilor noastre în Republica Moldova, a logisticii de transport", a spus ea după întrevedere.

Transnistria le-a propus colegilor moldoveni expedierea unui mesaj comun către partea ucraineană cu privire la excluderea punctelor de trecere "Cuciurgan" şi "Platonovo" din lista celor prin care este permisă transportarea mărfurilor accizabile.

"Colegii moldoveni au acceptat să le transmitem proiectul adresării şi, la rîndul lor, să înainteze propuneri pentru adresarea către Ucraina", a relatat Slincenco.

Viceministrul de externe al RMN Vitali Ignatiev, în replică la subiectul ridicat de Republica Moldova privind terenurile din raionul Dubăsari, a afirmat că a oferit informaţie despre faptul că "circa 90% din terenuri în prezent urmează sau deja sînt lucrate de fermieri, gospodării agricole şi cooperative, fermieri privaţi, care sînt locuitori ai raionului Dubăsari şi ai satelor din apropiere".

"Nu vedem dificultăţi în acest sens, cu atît mai mult că avem hotărîrea Guvernului Transnistriei din 8 aprilie 2014, care oferă fermierilor posibilitatea de a-și lucra terenurile în condiţii preferenţiale", a menţionat el.

Părţile au purces la examinarea proiectului deciziei protocolare privind primii paşi de interacţionare în domeniul economic.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?