X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Băsescu, la Chișinău: Depunerea cererii de aderare la UE este prematură

3 apr. 2015,, 10:16   Politică
3581 3

Băsescu, la Chișinău: Depunerea cererii de aderare la UE este prematură
Foto : golos.md

Fostul președinte al României Traian Băsescu opinează că Republica Moldova va fi refuzată, dacă va depune în acest an cerere de aderare la Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de fostul șef de stat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Chișinău, informează NOI.md.

„Cred că s-ar primi un refuz – vă spun asta ca om cu experiență. Nu vreau să devin dușmanul vostru sau al Republicii Moldova doar pentru că am exprimat acest punct de vedere. Este o părere. Cererea ar putea fi depusă, spre exemplu, cînd o să fiți mulțumiți de justiție. Pregătirea integrării, începerea negocierilor pentru intrarea în UE este o chestiune de reformare a instituțiilor, or, aici prima responsabilitate o au politicienii, asta ține strict de ei”, a explicat Băsescu.

Îndemnat să dea o apreciere ultimului raport cu privire la progresele înregistrare de Moldova în cadrul Parteneriatului Estic, Traian Băsescu a sugerat că aceste probleme sînt minore, comparativ cu situația tensionată din regiune.

„Și România, în cei 14 ani, a avut niște rapoarte de-ți puneai mîinile în cap și ziceai că n-o să ajungă niciodată în UE, dar asta e în faza inițială. Sînt momente mai bune și mai slabe în progresul pentru îndeplinirea unor obligațiuni. Acest lucru nu trebuie dramatizat. În opinia mea, un raport bun nu făcea Republica Moldova mai sigură. Federația Rusă nu va pleca din Transnistria, așa cum nu va pleca nici din Crimeea, nici din Osetia și Abhazia”, a menționat Băsescu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?