Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Grant de la BM pentru modernizarea administrării fiscale

3 apr. 2015,, 09:00   Economie
3212 1

Foto: infosmi.net

Banca Mondială va acorda Moldovei un grant de $300 mii pentru Proiectul modernizării administrării fiscale (TAMP). Un acord în acest sens între Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare a fost ratificat joi de Parlament, relatează agenţia "Infotag" cu referire la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat (IFPS).

Grantul este acordat pentru îmbunătăţirea mecanismelor fiscale şi sporirea disciplinei în rîndul contribuabililor. Documentul prevede îmbunătăţirea Codului fiscal, consolidarea potenţialului de modelare fiscală, precum şi sporirea eficienţei activităţii organelor fiscale.

În opinia specialiştilor structurii, reforma administrării fiscale va accelera punerea în aplicare a prevederilor strategiei "Moldova 2020" "Business: cu reguli clare de joc", care presupune ameliorarea climatului de afaceri, promovarea politicii concurenţiale, optimizarea cadrului de reglementare şi aplicare a tehnologiilor informaţionale în serviciile publice destinate mediului de afaceri şi cetăţenilor.

Implementarea proiectului va îmbunătăţi deservirea contribuabililor şi, ca rezultat, va majora încrederea acestora în instituţia fiscală.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?