X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Parlamentul a ratificat trei acorduri cu parteneri europeni

2 apr. 2015,, 16:15   Economie
2723 1
Foto: businessinsider.com
Parlamentul a ratificat joi acordul cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) privind implementarea proiectului de modernizare şi restructurare a sectorului pomiculturii "Livezile Moldovei", precum şi două acorduri de grant cu Fondul Internaţional de Dezvoltare Agricolă (IFAD) şi Asociaţia Internaţională de Dezvoltare în cadrul Proiectului de Modernizare a Administraţiei Fiscale (TAMP), informează agenţia "Infotag".

Proiectul "Livezile Moldovei" a fost prezentat de ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ion Sula, potrivit căruia creditul de 120 de milioane de euro este destinat sporirii competitivităţii mărfurilor autohtone şi va contribui la restructurarea agriculturii.

"Creditul se acordă pentru 10 ani cu o perioadă de graţie de patru ani. BEI va selecta băncile moldoveneşti pentru creditarea fermierilor. La implementarea proiectului Filiera Vinului, care a demonstrat rezultate bune, creditele s-au acordat de către Mobiasbanca şi ProCreditBank. De resursele financiare vor putea beneficia circa 300 de agenţi economici şi 52 de mii de gospodării agricole", a spus el.

Potrivit ministrului, suma creditului va varia între 5 mii şi 5 milioane de euro.

Proiectul IFAD mai este orientat spre sprijinirea agricultorilor pentru perfecţionarea afacerii şi protejarea de schimbările climaterice. Proiectul mai este orientat spre lupta cu sărăcia în mediul rural şi atragerea investitorilor străini. Proiectul este preconizat pentru trei ani.

Resursele de $5,27 milioane sînt destinate tinerilor antreprenori. Agricultorii care doresc să participe la proiect pot beneficia de un credit preferenţial, precum şi de un grant în limitele a 120 de mii de lei pentru un singur proiect investiţional. Participanţii la proiect, de asemenea, vor fi consultaţi şi instruiţi.

Al treilea acord, în valoare de $300 de mii, prevede îmbunătăţirea mecanismelor fiscale şi sporirea disciplinei în rîndul contribuabililor. Conform documentului, se presupune revizuirea Codului fiscal, fortificarea potenţialului intern de modelare financiară, precum şi evaluarea eficienţei activităţii fiscalităţilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?