X 
Transnistria stiri: 1405
Preşedintele stiri: 4066

Un deputat în Parlamentul European cere clarificare în privința autobuzelor dăruite de România

2 apr. 2015,, 14:45   Societate
3083 0
Foto: adevarul.ro
Deputatul Parlamentului European din partea României Siegfried Mureşan l-a îndemnat pe prim-ministrul Moldovei, Chiril Gaburici, să clarifice situaţia autobuzelor transmise de România Moldovei. În scrisoarea oficială adresată premierului, deputatul european a amintit că "în 2014, România a donat 100 de microbuze şcolare Guvernului Republicii Moldova", informează agenţia "Infotag".

„Trei microbuze ce urmau să ajungă în folosinţa şcolilor cu predare în limba română din stînga Nistrului nu au fost livrate pînă în acest moment. Vă solicit respectuos clarificarea acestei situaţii", scrie Mureşan.

Potrivit datelor sale, "situaţia tinerilor care studiază în instituţiile de învăţămînt cu predare în limba română din regiunea transnistreană este în continuare dificilă. Dat fiind că numărul instituţiilor şi distribuţia geografică a acestora sînt limitate, foarte mulţi elevi sînt nevoiţi să parcurgă distanţe considerabile pentru a participa la cursuri. De aceea, livrarea şi punerea în funcţiune a acestor microbuze este deosebit de importantă".

Deputatul a amintit că în ultima rezoluţie a Parlamentului European privind situaţia din regiunea transnistreană, adoptată în februarie 2014, s-a atras atenţia asupra problemelor cotidiene legate de transport pe care le întîmpină elevii din regiune.

"Implicarea dumneavoastră directă în soluţionarea situaţiei ar constitui un semnal clar pentru părinţii şi elevii din regiune, dar şi pentru aşa-numitele autorităţi de la Tiraspol, că Guvernul Republicii Moldova acordă o deosebită importanţă respectării dreptului la educaţie, în acord cu angajamentele asumate în contextul implementării Acordului de asociere UE-Republica Moldova", se subliniază în scrisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?