X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Atac armat într-un campus universitar din Kenya

2 apr. 2015,, 12:05   Externe
2504 0

Foto: ruvr.ru

Cel puțin două persoane au fost ucise și patru rănite joi în Kenya, într-un atac lansat în incinta campusului universitar din orașul Garissa, la aproximativ 150 km de granița somaleză, potrivit unui prim bilanț provizoriu anunțat de Centrul național de gestionare a catastrofelor (NDOC), relatează AFP.

'Atacatorii au intrat în forță în universitateadin Garissa, au deschis focul asupra paznicilor care supravegheau intrarea, în jurul orei 05.30' (02.30 GMT) în această dimineață, 'după care au 'tras la întîmplare în interiorul campusului', a explicat șeful poliției kenyene Joseph Boinnet, potrivit unui comunicat. Un martor a declarat că a văzut corpurile neînsuflețite a doi paznici uciși la intrarea în acest campus, în care locuiesc numeroși studenți.

Garissa, oraș cu 120.000 de locuitori situat la 140 kilometri de granița cu Somalia, a fost ținta grupării islamiste somaleze Al-Shabab, care a comis o serie de atacuri în Kenya ca urmare a participării acestei țări la contingentul Uniunii Africane care ajută Somalia să lupte împotriva grupării, menționează DPA. Cel mai grav atac comis de Al-Shabab, în septembrie 2013, la un centrul comercial din Nairobi, s-a soldat cu cel puțin 67 de morți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?