X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Militarii moldoveni participă la un exercițiu în Germania

2 apr. 2015,, 12:45   Societate
4918 0
 Молдавские военные участвуют в учениях в Германии
Foto: army.md
Miercuri, 1 aprilie, un contingent format din 20 de militari ai Armatei Naționale a Republicii Moldova a plecat în Germania pentru a participa la exercițiul militar internațional „Saber Junction 15”, a comunicat Serviciul de presă al Ministerului Apărării al Moldovei. Principala fază a exercițiului, în care sînt antrenați circa cinci mii de militari din 17 țări, se desfășoară concomitent pe teritoriul cîtorva state din Europa Centrală și de Est, sub egida NATO. Militarii din Moldova vor participa la exercițiul „Saber Junction 15” pînă la sfîrșitul lunii aprilie, relatează NOI.md.

Grupul mixt format din 20 de militari ai Armatei Naționale, în frunte cu căpitanul Constantin Cîșleanu, s-a deplasat în Germania pentru a participa la exercițiul militar internațional „Saber Junction 15”. Din grup fac parte militari din Batalionul cu Destinaţie Specială „Fulger” şi Batalionul 22 de menţinere a păcii.

Principala fază a exercițiului „Saber Junction 15” se va desfășura pe parcursul lunii aprilie pe teritoriul cîtorva state din Europa Centrală și de Est concomitent. Scopul exercițiului este prevenirea invaziei militare a agresorului și blocarea desfășurării și avansării trupelor agresorului. O atenție deosebită în cadrul exercițiului va fi acordată interacțiunilor între formațiunile militare multinaționale, precum și acțiunilor subdiviziunilor speciale, aeromobile, de desant și observație.

În exercițiul „Saber Junction 15”, desfășurat sub egida NATO și inițiat în luna martie curent , vor fi antrenați peste cinci mii de militari din 17 țări.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?