Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

„Construim viitorul acasă”

2 apr. 2015,, 11:30   Societate
5268 0

Foto: expresul.com

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, în comun cu agenţiile de dezvoltare regională au lansat campania "Construim viitorul acasă". Aceasta are scopul de a informa cetăţenii despre proiectul "Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova", realizat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), precum şi pentru atragerea locuitorilor republicii la "construcţia viitorului acasă", informează agenţia "Infotag".

Ministrul Vasile Bîtca a spus miercuri, în cadrul prezentării proiectului, că sarcina primară a campaniei este "conştientizarea de către cetăţeni a responsabilităţii faţă de ţară şi necesitatea de a construi împreună un viitor prosper".

În cadrul campaniei, patru posturi TV regionale şi două posturi radio vor transmite spoturi audio şi video care vor relata cum proiecte de dezvoltare regională contribuie la sporirea calităţii vieţii.

Şeful Delegaţiei UE în Moldova, Pirkka Tapiola, a declarat că acest proiect este extrem de important pentru locuitorii republicii, cît şi pentru ţară în general.

"Prin intermediul acestei campanii, locuitorii Moldovei vor avea posibilitatea să participe la dezvoltarea regiunilor lor, ceea ce, la rîndul său, va contribui la rezolvarea multor probleme economice", a menţionat el.

De asemenea, Pirkka Tapiola a vorbit despre participarea vecinilor europeni la acest program şi importanţa ulterioarei cooperări cu aceştia.

"Moldova este un stat mic, cu populaţie mică, dar are un viitor strălucit, dacă vom lucra împreună", este convins el.

Proiectul "Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" este realizat de GIZ cu sprijinul financiar al Ministerului German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), Ministerul Afacerilor Externe al României şi Uniunea Europeană.

În perioada 2011-2014 Fondul naţional de dezvoltare regională şi partenerii străini au investit circa 736 de milioane de lei în realizarea proiectelor de dezvoltare regională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?