Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Miliardarii planetei vorbesc despre ieşirea Greciei din zona euro

2 apr. 2015,, 05:00   Externe
5218 1

Miliardarii planetei vorbesc despre ieşirea Greciei din zona euro
Foto: antena3.ro

Europa abandonează Ucraina, ocupată fiind să salveze Grecia, potrivit investitorului George Soros, care consideră că politica UE este "fundamental greşită", altfel nu ar fi fost posibil ca liderul rus Vladimir Putin să îi manevreze pe aliaţii Ucrainei, care obişnuiau să conducă lumea liberă.

Uniunea Europeană se află la o răscruce, iar forma pe care o va avea în următorii cinci ani va fi stabilită de ceea ce se va întâmpla în următoarele trei-cinci luni, potrivit unei opinii exprimate de Soros, publicată miercuri de MarketWatch, conform Mediafax.

"An după an, UE a reuşit cu succes să treacă peste dificultăţi, dar acum se confruntă cu două surse de crize existenţiale, Grecia şi Ucraina, care s-ar putea dovedi prea mult pentru Uniune." "Criza de lungă durată a Greciei a fost prost administrată de către toate părţile, încă de la început, iar emoţiile din jurul acestei probleme sunt atât de mari încât singura alternativă constructivă este încercarea de clarificare a situaţiei."

"Ucraina este diferită, fiind un caz în alb şi negru. Putin este agresorul, iar Ucraina, care se apără, protejează de fapt valorile şi principiile pe care a fost construită Uniunea Europeană", afirmă Soros. "Cu toate acestea, Europa tratează Ucraina ca pe o altă Grecie, aceasta fiind o abordare greşită, care produce rezultate greşite. Putin câştigă teren în Ucraina, iar Europa este prea preocupată de Grecia pentru a-i mai da atenţie." Pe de altă parte, miliardarul Warren Buffett este de părere că o ieşire a Greciei din zona euro nu ar fi "atât de rea pentru euro".

"Ieşirea Greciei din zona euro nu ar fi atât de rea", a explicat omul de afaceri, pentru CNBC, conform Russia Today. Acesta a adăugat că membrii zonei euro ar putea să adopte o viziune mai sănătoasă asupra asupra politicilor fiscale, dacă Grecia ar renunţa la moneda unică europeană. "Dacă toată lumea înţelege regulile şi dacă se ajunge la un acord asupra politicilor fiscale, deja se trece la un alt nivel, ar putea fi un lucru bun", a explicat oficialul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?