Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Voronin: PD și PLDM ne-au promis că patru miniștri vor fi demiși

1 apr. 2015,, 13:00   Politică
5758 10

Voronin: PD și PLDM ne-a promis că patru miniștri vor fi demiși
Foto : obzor.md

Vladimir Voronin susține că înaintea votării Guvernului Gaburici a avut o înțelegere cu liderii PD și PLDM privind eliberarea ulterioară din funcții a patru miniștri. Potrivit înțelegerii, miniștrii care nu sînt agreați de comuniști urmau a fi demiși în decursul a două luni de la învestire, termen care expiră la mijlocul lunii aprilie, a anunțat Voronin astăzi în cadrul unei conferințe de presă, notează NOI.md.

Este vorba de ministrul Educației, Maia Sandu, ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, ministrul Tineretului și Sportului, Sergheii Afanasenco, și ministrul Mediului, Sergiu Palihovici.
„Noi le-am spus că sînt patru persoane pe care nu le vom accepta ca miniștri. Șefii fracțiunilor PLDM și PD, care i-au promovat în funcții, ne-au dat asigurări atunci că timp de două luni după confirmarea guvernului, aceste persoane nu vor mai fi în funcția de miniștri. Noi cu aceste probleme nu ne jucăm”, a spus Voronin.

Întrebat dacă fracțiunea PCRM va înainta totuși moțiuni de cenzură împotriva celor patru miniștri vizați, Voronin a spus că formațiunea încă nu a decis ce pași vor fi întreprinși mai departe, dacă PLDM și PD nu își vor respecta promisiunea.

„În ultimele discuții cu dumnealor am constatat că ei și-au modificat promisiunile. Au spus că de fapt norma internațională prevede 100 de zile pentru a oferi posibilitatea unui guvern de a se afirma, respectiv, această decizie se amînă cu o 100 de zile”, a menționat Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?