RED Nord şi RED Nord-Vest cer majorarea tarifului la energia electrică pentru consumatori

1 apr. 2015,, 09:00   Economie
3986 3

Foto: noi.md

Întreprinderile de stat de distribuţie a energiei electrice RED Nord şi RED Nord-Vest cer majorarea tarifului la energia electrică pentru consumatorii deserviţi, cu 49% şi 61% respectiv. Solicitarea a fost enunțată de către reprezentanţii întreprinderilor marţi, în cadrul audienţelor publice la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), informează agenţia "Infotag".

Reprezentanta RED Nord, Anastasia Munteanu, a argumentat cerinţa prin faptul că actualul tarif este neprofitabil, deoarece nu acoperă cheltuielile întreprinderii.

"Tariful a fost stabilit în mai 2012, ținînd cont de cursul de 11,83 lei:$1. Iar în anul curent procurăm energie de la Energocom la cursul de 18,3 lei. Conform calculelor noastre, tariful mediu pentru consumatorii finali trebuie majorat de la 1,62 la 2,42 lei pentru 1 kW/h", a spus ea, menţionînd, de asemenea, majorarea cheltuielilor pentru transportarea energiei, investiţiile realizate.

RED Nord-Vest solicită un tarif de 2,71 lei.

Anterior RED Union Fenosa a argumentat majorarea tarifului de la 1,58 lei la 2,88 lei pentru 1 kW/h.

ANRE a anunţat că solicitările operatorilor privind stabilirea noilor tarife pentru energie şi gaze naturale vor fi audiate pe 10 aprilie în cadrul unei şedinţe deschise.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?