Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Noul director al UMM neagă că ar fi procurat uzina

31 mar. 2015,, 13:15   Business
4355 1
Новый директор ММЗ - всего лишь "кризис-менеджер"
Foto: khabar.kz
Cunoscutul businessman kazah Talgat Baitaziev a dezminţit zvonurile precum că ar fi procurat Uzina Metalurgică Moldovenească din Rîbniţa, menţionînd că este doar "manager de criză" în cadrul întreprinderii.

Într-un interviu pentru ziarul "Ак Жайкык", citat de agenţia "Infotag", el a relatat că "a fost desemnat director general al SA UMM la invitaţia personală a preşedintelui autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk, în calitate de «manager de criză», nu acţionar".

"La momentul venirii mele, UMM avea pierderi de $4 milioane, dar deja acum activăm în regim la zero, iar pe viitor, sînt sigur, vor înregistra profit. Cumpărăm fier uzat de la oameni şi întreprinderile din Moldova, Ucraina, iar în prezent purtăm negocieri de procurare a metalelor negre de înaltă calitate din porturile din Turcia şi Hamburg, deoarece de la fierul condiţionat în timpul topirii pierderile sînt mai mici şi fabricăm produse metalurgice mai calitative", a spus Baitaziev.

"Sînt doar manager de criză. Sînt pentru ca întreprinderea să înregistreze profit, oamenii să-şi primească la timp salariile şi toţi să trăiască în pace – ruşi, moldoveni şi ucraineni", a reiterat el.

Talgat Baitaziev din decembrie 2012 pînă în prezent a fost directorul general al Batumi Industrial Holdings Ltd. Anterior a condus Rafinăria din Atîrau, a fost vicedirector al "КазМунайГаз". Are 49 de ani. A absolvit Institutul Petrol şi Gaze din Atîrau.

La începutul anului presa scria că Baitaziev intenţionează să cumpere clubul ceh de fotbal "Slavia", estimat la 50 de milioane de euro, şi stadionul echipei "Eden Arena". Însă businessmanul a dezminţit şi aceste zvonuri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?