X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Moldasig s-a plîns la procuratură pe BNAA

31 mar. 2015,, 12:15   Business
3555 0
Moldasig пожаловалась в прокуратуру на Национальное бюро страховщиков
Foto: moldasig.md
Compania Moldasig s-a adresat la Procuratură în privinţa faptului că Biroul Național al Asiguratorilor de Autovehicule (BNAA) nu acordă protocoalele deciziilor sale.

Directorul general al companiei, Vitalie Bodea, a relatat agenției „Infotag” că biroul ignoră cerinţele Regulamentului, conform căruia toate protocoalele de decizie a BNAA sînt acordate membrilor Biroului în formă scrisă după expirarea termenului de 10 zile.

"În pofida numeroaselor noastre adresări de a acorda protocoalele de decizie ale Biroului, nu ne-au fost acordate, deşi au trecut peste 30 de zile", a menţionat el.

La rugămintea de a comenta decizia adunării de luni a BNAA, Bodea a spus că la adunare a fost aprobată din nou decizia ca fondul extern de garantare pentru lucrul cu "Carte Verde", de 4,25 milioane de euro, să fie plasat la KBS Bank (Belgia).

Top-managerul Moldasig a menţionat o dată în plus că acest subiect "se rezolvă repetat cu încălcări, deoarece Biroul nu a organizat concurs pentru selectarea băncii, nici nu a examinat propuneri alternative, să zicem, acordarea garanţiilor Biroului Internaţional al Motorului de la o bancă din Moldova".

"În baza propunerii KBS Bank, care nu este accesibilă pentru toţi membrii BNAA, iar în prezent aceştia constituie deja nouă companii, acceptăm pe cuvînt decizia de plasare a fondului de garantare de 4,25 milioane de euro la KBS Bank sub formă de depozit cu dobîndă de 0,25%", a explicat interlocutorul agenţiei.

Potrivit lui Bodea, bănci de frunte din Moldova sînt dispuse să achite BNAA pentru asemenea depozit dobîndă de 3-4%, acordînd garanţii proprii pentru Biroul Motorului din Bruxelles, în valoare de 1,25-1,35%, condiții mai avantajoase decît cele ale băncii belgiene.

Potrivit datelor agenţiei, noua conducere a BNAA la adunarea de luni nu a reuşit să răspundă clar cînd li se va returna membrilor Biroului o parte din bani din fondul intern de garantare, în care majoritatea companiilor membre au transferat cote egale de 3,25 milioane de lei.

După analiza situaţiei financiare de către regulatorul pieţei – Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF), s-a decis ca cota contribuţiilor trebuie să fie de 1,9 milioane de lei, iar restul sumei de 3,25 milioane de lei BNAA urmează să o returneze companiilor. "Însă au trecut deja trei săptămîni, iar Biroul nu returnează banii şi nu argumentează clar unde sînt în momentul de față aceşti bani", a spus unul dintre membrii BNAA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?