X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Un bărbat protestează la Ministerul Muncii. Ce îl nemulțumește

27 ian. 2022,, 09:31   Societate
3697 2

Și-a întins o plapumă jos, în fața ministerului Muncii, și vrea să rămînă pe noapte aici. Este forma de protest, pe care a organizato un pensionar din raionul Cahul.

Bărbatul cere să-i fie revăzute ajutoarele sociale de stat, la care pretinde pentru că ar fi bolnav și în vîrstă. De partea cealaltă, reprezentanții ministerului au creat o comisie ca să facă lumină în acest caz, dar concluzia încă nu este gata. De altfel, nu este prima dată cînd bărbatul protestează în același mod. În noiembrie, s-a culcat pe jos, în fața ministerului de Interne, notează Noi.md cu referire la TV8.

Grigore Tudose, în vîrstă de 65 de ani, a venit dis-de-dimineață din satul Zîrnești, de unde este de baștină, cu gîndul ca să înnopteze în fața ministerului Muncii și Protecției Sociale. L-am găsit în drum, chiar pe trotuar, unde și-a amenajat un pat. Cu două căciuli pe cap și cu o haină groasă, bărbatul s-a pregătit să facă față frigului. Spune că a fost la minister și acum o săptămînă, supărat că a fost nedreptățit în privința ajutoarelor sociale de stat.

Pensionarul mai spune că nu a primit vreun răspuns de la minister, chiar dacă au venit în localitate pentru a descîlci situația în care spune că s-a pomenit.

De partea cealaltă, reprezentanții ministerului Muncii și Protecției Sociale afirmă că, după prima vizită a protestatarului, au format o echipă, inclusiv cu specialiștii de la Inspecția Socială, care să facă lumină în acest caz. Au mers și la fața locului, dar raportul și concluzia finală încă nu este gata.


La mijlocul lunii ianuarie, atunci cînd bărbatul a protestat în același mod la minister, o echipă TV8 la surprins. Atunci, și-a amenajat patul în curtea instituției, mai aproape de scări.

Iar în noiembrie, tot el a protestat, cu patul improvizat după el, doar că în fața ministerului Afacerilor Interne. Atunci, s-a plîns că era victima unei escrocherii. Potrivit lui, două bănci comerciale din țară i-au sustras sume mari de bani de pe conturile bancare, iar dosarul deschis pe acest caz a fost clasat, la scurt timp. Voia cu tot dinadinsul să ajungă în audiență la ministra de Interne.

Atunci, reprezentanții Ministerului de Interne declarau că, o lună mai devreme, persoană fusese deja primită în audiență, iar cererea sa a fost transmisă către Procuratura din Cahul.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?