Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Partenerii arabi vor ajuta UMM să-și vîndă producția

27 mar. 2015,, 16:45   Economie
3254 0
Арабские партнеры помогут реализовать продукцию ММЗ
Foto: vestnikpmr.ru
Compania „Brik Oil FZE” (Emiratele Arabe Unite) și firma „Tirasmet”, care îi reprezintă interesele în Transnistria, nu doar va asigura Uzina Metalurgică Moldovenească de la Rîbnița în următoarele 12 luni cu materie primă (fier uzat), ci și îi va ajuta să-și promoveze și să-și vîndă producția pe piețele internaționale.

Potrivit „Infotag”, sîmbăta trecută, în Emiratele Arabe Unite a fost semnat un acord de cooperare dintre Uzina Metalurgică de la Rîbnița și compania „Brik Oil FZE”. În baza acestui acord, „Brik Oil FZE” și „Tirasmet” s-au angajat să asigure uzina cu metale feroase uzate în valoare de 140 de milioane de dolari SUA.

Potrivit presei transnistrene, companiile respective au încheiat deja contracte pentru procurarea fierului uzat din Ucraina și Moldova în valoare de peste 200 de milioane de dolari. „Brik Oil FZE” și-a asumat toate cheltuielile legate de atragerea mijloacelor financiare pe aceste contracte, inclusiv achitarea ratei dobînzii. Aceasta îi va permite UMM să economisească anual 19-20 de milioane de dolari.

Pentru diversificarea piețelor de procurare a materiei prime, „Brik Oil FZE” poartă negocieri cu firme din Austria și Germania în vederea importului de fier uzat de calitate înaltă din Europa Occidentală.

Uzina Metalurgică de la Rîbnița speră să dubleze volumul producției față de anul trecut, însă liderul de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, consideră că principala sarcină este „scoaterea întreprinderii din zona pierderilor”.

„În luna ianuarie uzina a activat în pierderi de 4 milioane de dolari. În acest an sarcina este ca întreprinderea să activeze minimum fără pierderi. Uzina are ca sarcină revenirea la piețele tradiționale de desfacere a producției finite”, a spus Șevciuk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?