Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Diplomat francez: Nu decidem noi cînd trebuie depusă cererea de aderare a Moldovei (VIDEO)

27 mar. 2015,, 11:35   Politică
3170 2

Diplomat francez: Nu decidem noi cînd trebuie depusă cererea de aderare a Moldovei
Foto: noi.md

Franța va continua angajamentul asumat față de Guvernul de la Chișinău privind susținerea reformelor, dar nu poate decide în locul Moldovei cînd poate fi depusă cererea de aderare la UE. O declarație în acest sens a fost făcută de secretarul de stat pentru Afaceri Europene al Franței, Harlem Désir, astăzi, în cadrul unui briefing susținut alături de Natalia Gherman, informează NOI.md.

Potrivit oficialului european, în contextul actual regional UE are nevoie de o Moldovă stabilă, prosperă și cu structuri de stat moderne. „Noi sîntem alături de dumneavoastră, dar nu vă putem spune cînd trebuie depusă cererea de aderare la UE. Guvernul de la Chișinău trebuie să o facă atunci cînd va dori. Cert este că Acordul de asociere trebuie aplicat cît mai rapid posibil. Acest acord va transforma economia Moldovei, va contribui la stabilitatea ei în plan politic, economic și va schimba viața cetățenilor. Alte întrebări care vor apărea vor fi discutate la timpul lor”, a punctat Harlem Désir.

Oficialul francez a remarcat că Moldova va beneficia de o susținere financiară în valoare de circa 700 de milioane de euro din partea UE, în perioada anilor 2014-2020. Potrivit lui, aceste resurse trebuie valorificate din plin și în mod eficient, în condițiile în care țara noastă se bucură de o susținere preferențială între țările Parteneriatului Estic, spune Désir.

Demnitarul francez nu a trecut însă cu vederea restanțele actualei guvernări, cum ar fi combaterea corupției, transparentizarea sectorului financiar-bancar, îmbunătățirea mediului de afaceri, reformarea sistemului judiciar.

Secretarul de stat pentru Afaceri Europene al Franței urmează să aibă astăzi întrevederi cu premierul Chiril Gaburici, șeful statului, Nicolae Timofti, dar și cu liderii principalelor partide proeuropene.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?