X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

În Moldova demarează concursul granturilor pentru studii în SUA

27 mar. 2015,, 11:45   Societate
3435 0
Объявлен конкурс грантов на учебу в США
Foto: armacad.blogspot.com
Ambasada SUA în Republica Moldova anunță concursul anual pentru obținerea granturilor pe anul de studii 2016-2017 pentru studenți, savanți, profesori și specialiști, informează agenția „Infotag”.

Reprezentanta Ambasadei, Cathy Bartlett, a comunicat joi, în cadrul prezentării la ULIM, că programele „Fulbright” și „Hubert H. Humphrey” sînt prevăzute pentru schimburile de cunoștințe și îmbunătățirea înțelegerii reciproce dintre SUA și alte țări.

Cathy Bartlett a subliniat că aceste programe le oferă participanților posibilitatea de a se ocupa cu cercetări științifice, de a-și lărgi cunoștințele și calificarea în una dintre universitățile din SUA. Doritorii pot depune cereri la trei categorii: absolvenți ai instituțiilor de învățămînt superior, doctoranzi și programul dezvoltării profesionale.

Învingătorii concursului vor primi burse de studii și pentru cercetări științifice în SUA pe o perioadă de pînă la doi ani.

Potrivit lui Bartlett, în anul de studii 2015-2016, în cadrul programului în SUA au plecat șase reprezentanți ai Moldovei. Selectarea candidaților are loc în baza cunoașterii limbii engleze, meritelor de studii, experienței și disponibilității de a studia în SUA. Programul nu are restricții de vîrstă sau naționalitate. După încheierea programului toți participanții sînt obligați să revină în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?