Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Viceministru: Program de granturi pentru tineri, lansat în Moldova

26 mar. 2015,, 14:45   Societate
3048 0

Стартовала четвертая Программа грантов 2015 г. для молодежи
Foto: gov.md

Începînd cu ziua de astăzi, Ministerul Tineretului și Sportului anunță lansarea Programului de granturi 2015, cu genericul „Tineri activi, servicii de calitate, organizații de tineret durabile”, aflat la ediția a IV-a.

În cadrul concursului sînt încurajați să participe organizațiile neguvernamentale de tineret din Republica Moldova care dispun de cofinanțare, acorduri de parteneriat din partea diferitor instituții și donatori locali și internaționali și pot justifica o contribuție proprie de cel puțin 20% din valoarea totală a proiectului.

Acțiunile care pot fi susținute în cadrul Programului de granturi includ dezbateri, consultări, campanii, congrese, conferințe, schimburi de experiențe bilaterale și multilaterale, participări la evenimente internaționale, întîlniri oficiale, seminare, cursuri de instruire, forumuri, concursuri, elaborări de site-uri și crearea rețelelor de comunicare, emisiuni radio și televizate și alte acțiuni similare consacrate sectorului de tineret.

„Această bună practică care există în interiorul Ministerului vine să diminueze treptat acele insuficiențe care există pe segmentul de tineret. Noi, ca autoritate publică centrală, încercăm să demarăm proiecte separate, cît și proiecte la care ne conectăm cu alte autorități publice centrale, iar împreună să facem acel lucru bun pe care îl așteaptă tinerii din Republica Moldova, care, din păcate, reprezintă și în continuare un segment foarte vulnerabil”, a menționat viceministrul Victor Zubcu.

Vor avea prioritate proiectele ce vor contribui la elaborarea și implementarea politicilor de tineret: propuneri de politici publice, cercetări, studii, broșuri, ghiduri, norme metodologice, proiecte de acte normative, strategii, concepții, programe, planuri de acțiuni.

Șeful Direcției programe de tineret, Ion Donea, a specificat, la rîndul său că Minsterul nu finanțează evenimente.

„Proiectele trebuie să fie focusate pe trei direcții importante: tinerii activi să fie beneficiarii, dar proiectele să fie realizate împreună cu aceștia. De asemenea, servicii de calitate: centrele de tineret, ONG-urile care prestează servicii pentru tineri să-și facă munca de calitate și, cu atît mai mult, așteptăm idei de proiect din partea organizațiilor care contribuie la acreditarea serviciilor pentru tînăra generație – asta pentru a avea organizații durabile, consolidate și cu oameni pregătiți”, a adăugat Donea.

Termenul limită de depunere a proiectelor este 17 aprilie 2015, ora 16.00.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?