X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

SUA va acorda Moldovei asistenţă în controlul substanţelor radioactive

26 mar. 2015,, 11:45   Societate
2255 0
США обеспечат Молдову оборудованием для контроля за провозом радиоактивных веществ
Foto: tv7.md
Departamentul de energetică al Guvernului SUA este dispus să acorde Moldovei, în cadrul proiectului "A Doua Linie de Apărare" sistem Sistem Naţional de Comunicare pentru detectarea radiaţiilor.

Potrivit serviciului de presă al Poliţiei de Frontieră, aceste teme i-a fost dedicată întrevederea de miercuri a şefului PF, Dorin Purice, şi reprezentantul Administraţiei Naţionale a Securităţii Nucleare a Departamentului Energetic al SUA, Jared Carter.

Setul special de tehnică va conecta echipamentul pentru detectarea radiaţiilor de la Aeroportul Chişinău cu sediul central al PF.

Purice a mulţumit pentru asistenţa acordată Poliţiei de Frontieră în prevenirea traficului ilicit de substanţe nucleare şi radioactive, prin intermediul cooperării tehnice şi metodologice, inclusiv instalarea şi îmbunătăţirea sistemelor de detectare şi identificare a acestor substanţe/materiale în punctele de trecere a frontierei de stat.

El a exprimat speranţa că datorită sprijinului SUA Moldova va avea sistem de detectare a substanţelor radioactive pe întreg perimetrul frontierei de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?