X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

În Transnistria va fi introdus serviciul militar de alternativă

26 mar. 2015,, 09:45   Societate
3479 1
В Приднестровье введут альтернативную службу
Foto: idknet.com
Comisariatele militare din nerecunoscuta RMN, de la 1 octombrie, vor oferi recruților posibilitatea de a trece serviciul militar civil, de alternativă, informează NOI.md cu referire la serviciul de presă al ministerului apărării din regiunea transnistreană. Serviciul de alternativă va avea o durată de 24 de luni, de două ori mai mult decît perioada pentru serviciul militar în termen stabilit în Transnistria.

Astfel, serviciul de alternativă va putea fi satisfăcut de recruții care vor depune o cerere respectivă la comisariatele militare la locul de trai. Informația a fost comunicată angajaților comisariatelor transnistrene de colonelul Vladimir Palcinski.

Potrivit sursei citate, pînă în prezent în comisariatele din Transnistria au fost depuse deja 11 cereri în acest sens. Cererile urmează să fie examinate în perioada 1 aprilie – 10 august, iar de la 1 octombrie solicitanții vor fi repartizați pentru a trece serviciul de alternativă. Serviciul civil de alternativă va avea o durată de 24 de luni, de două ori mai mult decît perioada pentru serviciul militar în termen stabilit în Transnistria.

În prezent, administrația de la Tiraspol stabilește lista instituțiilor și organizațiilor în care recruții vor putea trece serviciul de alternativă. Potrivit lui Palcinski, urmează, de asemenea, să fie stabilită modalitatea satisfacerii serviciului civil de alternativă și organele responsabile de supravegherea acestor cetățeni.

Se preconizează că după încheierea serviciului de alternativă persoanele respective vor primi un document echivalent cu livretul militar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?