Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Petre Neamțu: „Folclor” prezintă tinere talente

25 mar. 2015,, 18:00   Societate
4933 0

Нямцу: «Фолклор» представит молодые таланты
Foto: moldovenii.md

26 martie, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” se va relansa prima ediție a Festivalului-concurs al tinerilor interpreți de muzică populară „Prezintă Orchestra Folclor”.

Festivalul se va desfășura pe parcursul anului 2015 și va întruni 4 etape, care vor avea loc pe data de 26 martie, 28 mai, 24 septembrie și 18 noiembrie. La concurs vor participa tineri interpreți de muzică populară cu vîrstele cuprinse între 17 și 35 de ani, din Moldova și România, atît interpreți, cît și instrumentiști.

„Scopul Festivalului este promovarea și valorificarea folclorului instrumental și muzical, vocal în formă autentică; descoperirea și promovarea celor mai valoroși interpreți de muzică populară românească; valorificarea cîntecului și portului românesc din diferite zone ale Republicii Moldova și România; introducerea lor în circuitul valorilor spirituale”, a declarat pentru NOI.md interpreta Silvia Goncear.

Contactat de echipa noastră, directorul artistic și prim-dirijorul orchestrei „Folclor”, Petre Neamțu, a spus: „Încă în urmă cu 25 de ani, pe cînd eram la Radio, s-a născut ideea acestui festival. Acum am readus acest concurs pe scena Filarmonicii. Nu este un simplu concurs, este un festival – sărbătoarea cîntecului popular. Sperăm pe viitor să devină o bună tradiție”.

Festivalul va culmina cu o Gală a Laureaților, care va avea loc pe 18 noiembrie, iar pe 3 decembrie, în același context, se va organiza un concert aniversar, „Gala legendelor muzicii populare românești”. Cîștigătorii festivalului „Prezintă Orchestra Folclor” vor beneficia de premii în sume bănești.

În cadrul primei etape a Festivalului, vor fi prezenți drept invitați speciali Margareta Clipa din România și Sandu Șura din Republica Moldova. Sandu Șura a specificat faptul că și el, la rîndul său, a fost premiant al acestui festival, în anul 1998, și susține că „este binevenit un așa eveniment, deoarece este o posibilitate a tinerilor interpreți de a ieși pe o scenă mare, alături de orchestră, dar și publicul are șansa de a cunoaște tinere talente”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?