Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Terapie prin muzică la Chișinău

25 mar. 2015,, 16:00   Societate
2688 1
Музыкальная терапия в Кишиневе
Foto: fest.md
Încă de pe vremea lui Pitagora se știe că muzica poate vindeca. Pornind de la acest fapt, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, în colaborare cu Institutul de Neurologie și Neurochirurgie (INN), organizează un concert pe data de 27 martie, începînd cu ora 18.00, unde va avea loc lansarea proiectului „Terapia prin muzică”, cu genericul „Muzica – sănătatea spiritului”.

Scopul acestui proiect este de a dezvălui proprietățile și efectele terapeutice ale muzicii asupra spiritului și corpului uman.

„Acum doi ani, împreună cu maestrul în artă Mihail Agafița, am planificat acest proiect. Terapia prin muzică, conform unor date statistice, este foarte eficientă. Muzica poate acționa asupra stării generale psihice și mentale. Scopul terapiei prin muzică este de a reduce stresul psihofiziologic, durerea, stările psihice negative. Cel mai des în aceste cazuri este folosită muzica clasică”, a declarat pentru NOI.md Ion Moldovanu, specialist în neurologie.

Spectatorii prezenți la concert vor avea ocazia să asculte două mari simfonii din două perioade stilistice diferite – romantică și clasică: J. Brahms – Simfonia nr. 4 în mi minor, W.A. Mozart – Simfonia nr. 35 în re major „Haffner”.

Concertul va fi susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale. Prim-dirijor și director artistic – Mihail Agafița. Intrarea va fi liberă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?