X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

În fața instanței de judecată din Hîncești va apărea un tîlhar

24 mar. 2015,, 11:00   Societate
3360 1
Перед судом Хынчешт предстанет разбойник
Foto: ria.ru
Suma de 1,8 milioane de lei nu îl va scăpa de judecată pe locuitorul orașului Hîncești Nicolae Andronic. Infracțiunea comisă de el în componența unei grupări de răufăcători a fost clasificată de urmărirea penală în baza art. 188 al CP al RM „Tîlhărie”. Astfel, în vara anului trecut criminalul a fost reținut de către polițiștii moscoviți. La 17 februarie acesta a fost extrădat în Moldova, iar marți, 24 martie, Procuratura Generală a Republicii Moldova a anunțat finalizarea anchetei. Infractorul riscă pînă la 15 ani de privațiune de libertate.

În septembrie 2013 Nicolae Andronic a pătruns împreună cu o grupare criminală într-o locuință. Imobilizîndu-i pe stăpîni, criminalii au sustras bani și obiecte de preț în valoare de peste 1,8 milioane de lei. După comiterea infracțiunii, Andronic și complicii lui au dispărut, părăsind țara.

Peste un an, în iunie 2014, Nicolae Andronic, dat în urmărire internațională, a fost reținut în raionul Ramensk, regiunea Moscova, de către organele ruse de drept. Partea rusă a satisfăcut cererea de extrădare a infractorului și la 17 februarie Andronic a fost transmis Moldovei.

Potrivit Procuraturii Generale, ancheta deja a fost finalizată și în viitorul apropiat Nicolae Andronic va compărea în fața instanței de judecată, fiind acuzat de tîlhărie. În conformitate cu partea 5 a articolului 188 al CP al RM, acesta riscă de la 12 pînă la 15 de privațiune de libertate. Urmărirea penală în privinţa complicilor inculpatului a fost disjunsă într-o procedură separată, aceştia fiind anunţaţi în căutare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?