Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Puşkov: "Rusia are mai multe drepturi asupra Crimeii, decât are Marea Britanie în Insulele Falkland"

23 mar. 2015,, 19:00   Externe
3925 1

Пушков усомнился в праве Великобритании на Фолкленды
Foto: novayagazeta-ug.ru

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Internaţionale din Duma de Stat a Rusiei, Aleksei Puşkov (foto), a scris ieri pe Twitter că statutul de teritoriu rus al Crimeei este mai legitim decât cel al Insulelor Falkland de teritoriu britanic, relatează Interfax, informaţie preluată şi de mediafax.

"Ţin să reamintesc Londrei că Peninsula Crimeea este mai îndreptăţită să pretindă statutul de teritoriu rus decât sunt Insulele Falkland la statutul de teritoriu britanic", a postat Puşkov.

"Marea Britanie ar trebui să ia o pauză şi să ia un Twix", ironizează oficialul de la Moscova. "Toate sondajele occidentale desfăşurate în Crimeea arată că o majoritate absolută a locuitorilor din Crimeea susţine alipirea la Rusia", a continuat el.

Declaraţiile lui Puşkov vin după comentariile ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, care ceruse ieri Rusiei să returneze Crimeea Ucrainei. Insulele Falkland sunt un arhipelag din sudul Oceanului Atlantic care face parte de facto din Marea Britanie. Drepturile Marii Britanii asupra acestor insule sunt însă contestate de Argentina. Un conflict militar între cele două ţări a izbucnit între cele două ţări pe tema insulelor Falkland în 1982. Argentina a fost învinsă, dar continuă să aibă pretenţii teritoriale asupra arhipelagului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?