X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Noul FordMondeo — automobilul, care te inspiră ©

23 mar. 2015,, 17:10   Ştiri Auto
5433 1
Новый Ford Mondeo — автомобиль, который вдохновляет
Foto: noi.md
Are un credo: stil și diversitate. Este automobilul cu un aspect total nou, impresionant, emotiv, manevrabilitate excelentă și tehnologiile cele mai avansate –noul Ford Mondeo.

Creatorii noului Mondeo au mizat pe design și confort. Este vizibilă asemănarea dintre noul Ford Mondeo șinoul Aston Martin Rapide. Se datorează grilei mari a radiatorului, peste care trece linia barei de protecție din față. Iar capota masivă lasă impresia, că ascunde un monstru de cel puțin de 3 litri. Mondeo e ceva mai lung- are 4871mm. Ampartamentul, însă, a rămas același- 2850 mm. În față a urăma sa ceia și montanți McPherson. Dar suspensia/spate a fost total refăcută și adaptată pentru confort și manevrabilitate maximă. Inginerii FORDau elaborat 5 suspensii/spate diferite, fiecare fiind testată în condiții diverse pe poligoane și în condiții reale de drum. După care a fost aleasă varianta optimă, care a întrunit confortul perfect și manevrabilitatea optimă pentru clasa respectivă.


Farurile LED înguste, silueta dinamică și futuristă, aspectul expresiv - designerii s-au întrecut pe sine. Acest automobile este perfect pentru oamenii prosperi, dinamici și cu perspectivă.

Interiorul salonului Ford Mondeo este sobru și reflectă motive urbane. Sistem de navigare, climatizor, cruise-control, sistem audio perfect – toate supuse unui sistem vocal de dirijare. Tapițeria plăcută a salonului va fi și ea apreciată. Iar sistemul MultiLed din 7 nuanțe diferite de iluminare, permite iluminarea salonului reieșind din dispoziția Dvs. Panoul de comandă are un aspect deosebit, este mai informativ și permite afișarea și acordarea oricărei informații. În salonul noului FordMondeo înțelegi, că te afli într-un automobil modern, tehnologic, de care nu te vei plictisi curând și care zilnic îți va dărui noi și noi clipe frumoase și bucurii.



Nivelul de siguranță a automobilului merită un cuvânt aparte: inedit pentru această clasă de mașini este faptul că la noul Mondeo centurile de siguranță ale pasagerilor din spate/lateral, cu airbag-uri montate, se umplu cu gaze reci (pentru a nu frige). Uimitor? De facto, centura de siguranță gonflabilă reduce presiunea asupra toracelui, dat fiind că suprafața de contact este de 5 ori mai mare. Scopul – reducerea traumatismelor capului, gâtului și toracelui pasagerilor din spate. În cazul unui accident, centura se umple rapid, pentru a diminua lovitura pe suprafața corpului, care va fi de 5 ori mai mică decât în cazul centurilor de siguranță standard. Există și un sistem de frânare automată la viteze mai mici de 50km/h–ActiveCityStop, și sistemul de monitorizare a zonelor moarteBLIS, și multe alte sisteme avansate.



Mondeo oferă multe opțiuni interesante și confortabile: contra unui cost suplimentar, pot fi comandate fotolii multicontur cu încălzire, ventilare și dispozitiv pentru masaj dual-mode, care reduce oboseala mușchilor, a șoldurilor și spatelui cu până la 60%.Iar pentru pasagerii din spate este prevăzută încălzirea banchetei/spate, guri de aerisire și box-cotiere. Și încă o opțiune plăcută, plus la cele deja cunoscute și necesare iarna - încălzirea electrică a parbrizului și a duzelor ștergătoarelor de parbriz, încălzirea electrică a volanului și servodirecția electrică (în premieră pentru clasa respectivă).



Este interesantă și comodă opțiunea asistență la parcare - ActiveParkAssist, care ajută la parcarea paralelă și la cea perpendiculară, precum și la ieșirea din parcare.


Confortul acustic al șoferului și pasagerilor este aproape perfect grație parbrizului dotat cu o peliculă fonoizolare și materiale fonoabsorbante de ultimă generație.

Noul Mondeo mai are și o tehnologie inteligentă de iluminare. Farurile LED adaptive vor acționa unul din cele 8 regimuri de iluminare în funcție de viteza automobilului, ele asigură direcția precisă a fascicolului de lumină șiemană o lumină natural puternică. LED-urile sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic, permit reducerea consumului de combustibil și funcționează pe întreaga durată de exploatare a automobilului.


Un cuvânt aparte merită sistemul inovator multimedia SYNC2, cu o grafică bună și un ecran tactil color de înaltă rezoluție, printre posibilitățile lui vom menționa capacitatea de a asigura, în automobil, WI-FI prin trei metode diferite. Iar sistemul acustic opțional Sony,cu12 difuzoare , un subwoofer și un amplificator cu o capacitate totala de 265Watt, este de-a dreptul impresionant!



Salonul auto Ford al companiei DAAC-Hermesoferă și primește comenzi pentru modele cu motoarele:

· Eco Boost pe benzină (satisfacția maximă a șofatului!)în3variante:

- Cu trei cilindri, volumul1 litru, capacitatea - 125с.p.

- Noul Eco Boostde1.5 litri, 160 c.p.și consum mediu de5.9 l/100 km

- Cu volum de 2 litri și capacitatea impresionantă de 203 sau 240 c.p.


Pentru adepții motoarelor diesel sunt disponibile TDCi cu volum 1.6- 2.0 litri și capacitatea de 115 - 180 c.p.
Toate variantele întrunesc cele mai recente evoluții tehnice pentru a atinge maximul de putere, cuplu și eficiență, reducând concomitent nivelul emisiilor nocive. Printre avantajele dieselului vom menționa nivelul scăzut al vibrațiilor, lejeritatea de pornire a mașinii din loc și apetitul moderat.

Transmisia:

Cutiile mecanice în 6 trepte sunt accesibile cu motoare pe benzină EcoBoostde1.0 și1.5 litri și un diesel de 1.6 litri. Noul model mai are două variante de cutii automate: în 6trepte cu motor EcoBoost 1.5 și2.0 ca opțiune,iar cutiaFord Power shift este accesibilăcu un TDCide2.0l.

După un test-drive în salonul auto Ford al companieiDAAC Hermes, veți putea aprecia personal toateavantajeleautomobilului. Mondeo dispune de unul dintre cele mai performante șasiuri cu tracțiunea/față, indiferent de motor sau caroserie. Important e că suspensia unui Mondeo păstrează echilibrul: la o manevrabilitate atât de hazardată, automobilul rămâne moale și lin pe drum, oricât de accidentat ar fi acesta. Toate automobilele Ford, comercializate în Moldova, sunt echipate cu pachetul pentru drumuri proaste.
Costul noului FordMondeoîn Moldova începe de la18 880 Еurо.

Salonul autoFordal companiei DAAC- Hermes,Calea Orheiului, 111/6, tel.: (022) 406-240 www.ford.md

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?