Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

CNA așteaptă o delegație a UEFA (VIDEO)

23 mar. 2015,, 14:30   Societate
3651 1
Антикоррупционный центр ждет делегацию UEFA
Foto: ipn.md
Experții UEFA vor aduce la Chișinău dovezi privind fraudarea rezultatelor unor meciuri de fotbal cu participarea jucătorilor și echipelor din Republica Moldova. Informația a fost comunicată astăzi de șeful Direcției urmărire penală a Centrului Național Anticorupție (CNA), Bogdan Zumbreanu, informează NOI.md.

În cadrul conferinței de presă referitoare la rezultatele anchetei CNA privind coruperea fotbaliștilor și antrenorilor echipelor moldovenești cu scopul organizării meciurilor aranjate, Bogdan Zumbreanu a comunicat că vineri, 27 martie, în Moldova urmează să vină o delegație a UEFA, care va prezenta dovezi privind implicarea fotbaliștilor și cluburilor din Moldova în manipulări ilegale la competițiile sportive. Specialiștii UEFA vor ajuta, de asemenea, la expertizarea probelor acumulate de organele de drept moldovenești.

Bogdan Zumbreanu a comunicat că organele abilitate din Moldova demult conlucrează cu UEFA în problemele ce țin de depistarea actelor de corupție în sport.

Pe 19 martie, organele anticorupție din Moldova au efectuat mai multe interogări și rețineri ale persoanelor suspectate de corupție în sport. Doi cetățeni ai statului Singapore au fost arestați pe un termen de 30 de zile în calitate de vinovați. Potrivit anchetei, aceste persoane reprezentau un grup de bookmakeri ilegali interesați de mituirea fotbaliștilor, antrenorilor și administratorilor sportivi. Bogdan Zumbreanu a anunțat că astăzi instanța de judecată ar putea decide arestarea altor cîteva persoane suspectate.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?