X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Moldova și SUA vor realiza proiecte mixte în energetică

23 mar. 2015,, 14:45   Economie
2560 0
Молдова и США реализуют совместные проекты в энергетике
Foto: tiras.ru
Moldova și SUA optează pentru intensificarea relațiilor comercial-economice, creșterea volumului investițiilor americane în economia moldovenească și lansarea proiectelor mixte în sectorul energetic. Această opțiune a fost enunțată în cadrul unei întrevederi la Chișinău de viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei, Daniela Cujbă, și asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, Eric Rubin, relatează NOI.md cu referire la un comunicat difuzat de MAEIE.

În cadrul întrevederii părțile au dat o apreciere înaltă intensificării și aprofundării fără precedent a relațiilor moldo-americane, în special după lansarea în 2014 a Dialogului Strategic moldo-american.

Daniela Cujbă a adus mulțumiri pentru atenţia sporită a SUA acordată Moldovei şi pentru asistenţa valoroasă oferită pe parcursul ultimilor 22 de ani. Ea a spus că autoritățile moldovenești mizează în continuare pe sprijinul SUA în realizarea transformărilor democratice și implementarea Acordului de asociere RM-UE.

La rîndul său, Eric Rubin a menționat că SUA vor acorda toată asistența necesară pentru realizarea programului de reforme și modernizare a Moldovei, reiterînd promisiunea de susținere transmisă de Secretarul Adjunct de Stat al SUA, Antony Blinken, în cadrul vizitei la Chișinău, la începutul lunii martie curent. Interlocutorii s-au pronunțat pentru intensificarea relațiilor comercial-economice, sporirea investițiilor americane în economia moldovenească, precum și pentru lansarea unor proiecte comune în sectorul energetic. Ei au mai discutat situația privind reglementarea conflictului transnistrean și starea de lucruri în regiune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?