X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dorin Chirtoacă: Kremlinul a cîștigat funcția de bașcan, următorul obiectiv va fi Primăria Chișinău (VIDEO)

23 mar. 2015,, 13:45   Politică
14145 52

Dorin Chirtoacă: Kremlinul a cîștigat funcția de bașcan, următorul obiectiv va fi Primăria Chișinău
Foto: actualitati.md

Astăzi, Dorin Chirtoacă s-a arătat total nemulțumit de rezultatele alegerilor din Găgăuzia și de faptul că la unele instituții de acolo ar fi fost arborat drapelul Rusiei.

„Noi trăim o situație destul de paradoxală: pentru a doua oară în ultimele trei luni de zile observăm că la alegeri participă nu Republica Moldova, dar Federația Rusă – Kremlinul direct. Kremlinul cîștigă alegeri, cîștigă cea mai mare fracțiune în Parlament, cîștigă funcția de bașcan al unei regiuni. Transnistria este de mult ocupată, din 1992, și evident că următoarea redută care se va dori a fi cucerită va fi Primăria Chișinău. Nu cred că au vreo șansă, pentru că totuși Chișinăul este altfel decît ceea ce a fost sub risc în această privință. E destul de straniu că se întîmplă aceste lucruri. Miliardul de euro a plecat în Rusia. Cu ajutorul Rusiei am devenit mai săraci. În funcție de cum ne vom da efortul, vom merge înainte. De modul în care va funcționa fiecare dintre noi și fiecare subdiviziune depinde dacă va fi arborat sau nu drapelul Federației Ruse deasupra Primăriei, așa cum a fost arborat în 1940, 1945. Ceea ce se întîmplă cu perceperea în societate este o problemă dureroasă”, a declarat Dorin Chirtoacă.

În acest context, primarul capitalei a adresat un mesaj și generației tinere: „O spun sincer și cu toată tăria: după 7 aprilie 2009, următorul obiectiv legitim al tineretului este unirea. Tineretul are tot dreptul să se ridice în apărarea acestui ideal și în promovarea lui, pînă la înfăptuirea reîntregirii neamului. Tineretului și societății trebuie să-i fie dată o orientare corectă, pentru a nu-și permite oricine, vîndut trup și suflet Kremlinului, să-i dicteze nouă direcție de dezvoltare”, a subliniat Chirtoacă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?