Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Iurie Leancă și-a lansat partidul: Vom schimba modul în care se face politică în Moldova

23 mar. 2015,, 11:49   Politică
5401 8

Iurie Leancă și-a lansat partidul: Vom schimba modul în care se face politică în Moldova
Foto : noi.md

Fostul premier Iurie Leancă i-a prezentat astăzi pe membrii grupului de inițiativă pentru lansarea Partidului Popular European din Moldova, precum și sigla formațiunii pe care o va conduce. Începînd de astăzi, grupul de inițiativă va demara procedura de înregistrare a partidului la Ministerul Justiției, informează NOI.md.

„Pe eșichierul de dreapta s-a creat un gol imens după alegerile din 30 noiembrie, s-a întîmplat ca urmare a nerespectării acestui vot. Astăzi, la guvernare avem o grupare de interese, o construcție politică fără nicio perspectivă. Partidul pe care începem să-l construim va fi unul european și vine să acopere acel gol imens lăsat de PLDM, să ofere oamenilor speranța că nu e totul pierdut. Un partid adaptat la nevoile oamenilor. E momentul să schimbăm modul în care se face politică în Moldova, e nevoie de o construcție nouă, curată”, a menționat fostul premier.

Potrivit lui Iurie Leancă, echipa care va lucra la noul proiect este formată din oameni integri, profesioniști, și nu de politicieni de carieră – ceea ce constituie un atu, spune Leancă. Pe lîngă personalitățile care și-au anunțat adeziunea la proiect – Eugen Carpov, Oazu Nantoi, Victor Lutenco, Valeriu Chiveri, Iulian Groza – urmează să se alăture și fostul ministru al Tineretului și Sportului Octavian Țîcu, dar și directorul Asociației pentru Politică Externă, Victor Chirilă.

În ceea ce privește denumirea formațiunii, Iurie Leancă a declarat că va insista în continuare ca partidul să fie înregistrat cu denumirea „Partidul Popular European din Moldov”, în ciuda piedicilor puse de Ministerul Justiției.
„Ministerul Justiției nu ne poate interzice acest lucru. Avem toate pîrghiile legale să înregistrăm această denumire. Din punct de vedere juridic, este o aberație să ne fie interzis”, a concluzionat Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?