X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ștanski și Osipov au coordonat reluarea activității grupurilor de experți din partea Chișinăului și Tiraspolului

20 mar. 2015,, 16:50   Politică
3981 4
Штански и Осипов согласовали возобновление работы экспертных группы Кишинева и Тирасполя
Foto: tv7.md
Reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului au relatat despre primele rezultate ale întîlnirii de lucru care s-a desfășurat astăzi la Chișinău, informează NOI.md. Astfel, ședința grupului de experți pe problemele telecomunicațiilor va avea loc deja astăzi, iar de săptămîna viitoare vor începe lucrările încă patru grupuri de experți. Părțile au convenit, de asemenea, să înceapă examinarea problemei ce ține de încetarea reciprocă a dosarelor penale „motivate politic”. Se preconizează că impulsionarea conlucrării reprezentanților politici și a experților de pe ambele maluri ale Nistrului va crea premise favorabile pentru reluarea negocierilor în format „5+2”.

Reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului au desfășurat a doua întrevedere vineri, 20 martie, la Chișinău. După încheierea discuțiilor, ministrul de externe al nerecunoscutei RMN, Nina Ștanski, și vicepremierul pentru Reintegrare al Republicii Moldova, Victor Osipov, au relatat despre principalele rezultate și decizii care au fost luate. Principalul rezultat, în opinia părților, este deblocarea activității grupurilor de experți. Primul grup, care reunește specialiști în domeniul telecomunicațiilor, și-a început activitatea imediat după încheierea întîlnirii reprezentanților politici. De săptămîna viitoare se vor desfășura întrevederi planificate ale grupurilor de experți în domeniile economiei, transportului, educației și vămii. În timpul apropiat va fi stabilită data întrunirii experților pe probleme ce țin de conlucrarea interbancară.

Al doilea set de probleme după importanță ține de „încetarea reciprocă a dosarelor penale motivate politic”. În opinia reprezentanților Chișinăului și Tiraspolului, ei au reușit să impulsioneze activitatea în această direcție. „Fără rezolvarea acestei probleme nu vom putea asigura activitatea normală a grupurilor de experți. Chiar și astăzi, din cauza dosarelor penale, aici nu au putut veni unii conducători ai grupurilor de experți din partea Transnistriei. Toți înțeleg că anume de aceasta depinde cît de rapid și cu succes ne vom mișca”, a menționat Nina Ștanski.

Precedenta întrevedere dintre Nina Ștanski și Victor Osipov a avut loc pe 12 martie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?