X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Mai multe hectare de teren din capitală, înstrăinate illegal

20 mar. 2015,, 10:30   Societate
3923 0

Foto: realitatea.md

Cel puţin 300 de milioane de lei a pierdut municipalitatea după ce terenurile, proprietate locală au fost împărţite la dreapta şi stînga prin scheme frauduloase. După patru ani în care funcţionarii de la primărie, executorii judecătoreşti şi instanţele de judecată au dat în proprietate privată pămînturi municipale cu încălcarea legii, aleşii locali s-au apucat de investigaţii.

Din 2010 pînă în 2014, s-au pus pe roate mai multe scheme de dobîndire frauduloasă în proprietate privată a terenurilor municipale. Arhitectul-şef, Ion Carpov, a prezentat astăzi o listă cu 51 de loturi înstrăinate ilegal. Suprafaţa totală este de aproape 27 hectare. Potrivit arhitectului, schemele au succes deoarece juriştii de la primărie întîrzie sau nu atacă deloc deciziile instanţelor judecătoreşti privind înstrăinarea loturilor. Mai există problema licitaţiilor desfăşurate ilegal, fără citarea autorităţilor locale.

Consilierii vor efectua o anchetă internă pentru a stabili în ce măsură responsabilii de la primărie au apărat proprietăţile municipale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?