Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Data propusă de socialiști pentru organizarea alegerilor locale

19 mar. 2015,, 11:52   Politică
5012 2

Data propusă de socialiști pentru organizarea alegerilor locale
Foto: socialistii.md

Deputații fracțiunii parlamentare a PSRM propun stabilirea datei alegerilor locale din acest an pentru data de 7 iunie curent. Un proiect de hotărîre în acest sens a fost înaintat astăzi spre examinare Parlamentului, însă a fost respins de majoritate, notează NOI.md.

„Fracțiunea noastră insistă ca acest subiect să fie votat astăzi. Parlamentul nu poate submina dreptul la vot al cetățenilor”, a menționat deputatul Vlad Batrîncea.

Potrivit fracțiunii PSRM, orice tentativă de amînare a alegerilor locale generale nu poate fi privită decît ca o încercare de uzurpare a puterii în stat. Amînarea scrutinului va afecta credibilitatea procesului electoral din Republica Moldova, mai explică autorii.

„Actualmente nu există circumstanţe excepţionale, care ar justifica restrîngerea dreptului fundamental de a alege şi de a fi ales. Nici pretinsa reformare a administraţiei publice locale şi evitarea unor pierderi financiare nu este temei pentru amînarea datei alegerilor locale”, se arată în nota informativă a proiectului.

Precizăm că data alegerilor locale generale se stabileşte prin hotărîrea Parlamentului, cu cel puţin 60 de zile înainte de ziua scrutinului. Mandatul aleșilor locali poate fi extins cu maximum trei luni, conform Codului electoral. Anterior, președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, a precizat că alegerile pot fi amînate doar în condițiile modificării legislației în vigoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?